Annons:

Sök

Annons:

Palace Hotell utsatt för rånförsök –

Det var Palace Hotell som utsattes för rånförsök på måndagsförmiddagen. "När det blir handgemäng som nu, då är det värre", säger Christian Ryning.

Palace Hotell utsatt för rånförsök – "När det blir handgemäng är det värre"

Det var Palace Hotell i Hultsfred som utsattes för rånförsök på morgonen. Ägaren Christian Ryning skräder inte orden efter händelsen som är den andra otrevligheten på kort tid.
När jag flyttade hit för sex år sedan, då hade vi ett helt annat Hultsfred, säger han.

Annons:

På måndagsmorgonen utsattes Hotell Palace för ett rånförsök.

– Det är andra gången vi haft besök, det är både ledsamt och otäckt. Innan har det varit våra ”problembarn” som funnits lokalt som bara varit att jaga bort. Men när det blir handgemäng som nu, då är det värre, säger Christian Ryning.

”Känner sig otrygg”

Senaste händelsen var för bara två månader sedan. Då hade hotellet inbrott av tre personer mitt i natten som gick till anfall och delade ut knytnävsslag mot både Christian Ryning och en anställd när de konfronterades.

Den här gången var det inte han själv som utsattes, utan har fått återberättat för sig hur mannen dundrade in mitt under frukosten.

– Han hoppade över på uteserveringen med målet att komma över alkohol. Han var väldigt påtänd.

Vad tänker du kring att sådant här händer?

– Jag tycker att det börjar bli lite kymigt, man är ganska utsatt när man har hotell som är öppet hela dygnet när det går så mycket löst folk på byn. Man känner sig otrygg. Man arbetar hårt för att det ska bli bra, sådant här förtar hela arbetsglädjen.

– Det här är inte kul längre, tillägger han. När jag flyttade hit för sex år sedan, då hade vi ett helt annat Hultsfred. Tur vi inte förvarar kontanter, då hade vi väl blivit rånade var och varannan natt.

Oroligheterna i Hultsfred är en stående punkt på mötena med Hultsfred Handel. Stöld och annat är tyvärr vardagsmat.

– Vi måste få strypt det här, säger Christian Ryning. Folk som åker fast för stöld på Coop exempelvis bryr sig inte om det anmäls. De är redan så långt utanför gränsen. Det positiva är att vi har polis på plats. Förr var de oftast på annan ort, nu kommer de snabbt när man ringer.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: