Annons:

Sök

Annons:

DÖMS TILL FÄNGELSE FÖR FLERA BROTT PÅ BOENDE

Kalmar tingsrätt dömer mannen till tre månaders fängelse. Foto: Jakob Karlsson

DÖMS TILL FÄNGELSE FÖR FLERA BROTT PÅ BOENDE

En mycket kriminell man i 25-årsåldern hotade och misshandlade personal på ett boende i Hultsfreds kommun. Nu döms han till tre månaders fängelse.

Annons:

Händelsen inträffade den 23 mars i år och i samband med att brukaren skrevs in på boendet. Mannen blev arg när han inte fick sin medicin i samband med inskrivningen, men förnekar att han attackerat de anställda. 

De två anställda som utsattes för mannens vrede har berättat om mannens utbrottet och att han slog den ena av vårdarna i ansiktet med knuten näve. I väntan på polis uttalade mannen dödshot och sa även att han skulle bränna ned hela behandlingshemmet.

Dom nummer 24

Gärningspersonen har menat att han reflexmässigt råkat slå vårdaren i ansiktet, men tingsrätten konstateterar att han dels varit mycket påverkad vid händelsen och dels vinner offrens berättelser hög trovärdighet i rättens öron.

Mannen döms därmed för misshandel, olaga hot och ringa narkotikabrott. Han ska även betala 5 000 kronor i ersättning till den man han slog i ansiktet. Denna dom är den 24:e i mannens liv och straffet blir tre månader i fängelse. Han ska stanna i häkte tills domen vinner lag kraft.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: