Annons:

Sök

Annons:

Man i 85-årsåldern åtalas efter vansinneskörning

Mannens körning ledde till en relativt lång biljakt med stora risker. Foto: Arkivbild

Man i 85-årsåldern åtalas efter vansinneskörning

En man i 85-årsåldern körde långt över hastighetsgränsen, på fel sida vägen och var nära att orsaka en frontalkrock. Nu åtalas han för grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

Annons:

Händelsen inträffade den 20 augusti. Mannen hade, enligt åklagaren, ett hälsotillstånd som medförde att han var olämplig som bilförare vid tidpunkten. Detta var han medveten om. I körningen bedöms han antingen ha varit ”grovt oaktsam” eller visat ”uppenbar likgiltighet inför andra människors liv”.

Polisen larmades till Virserum och en biljakt inleddes. Under lång sträcka på vägar i närheten av Virserum ska 85-åring ha vinglat över stora delar av vägbanan, kört på fel sida av vägen och varit nära att krocka. Vid tillfället saknade han även körkort.

Nekar till brott

Färden gick i uppemot 150 km/h och mannen var ”bara decimeter” från att frontalkrocka. Polisen hade fått godkännande om prejning, men bedömde att det var för farligt. Färden slutade med att mannen parkerade bilen vid sin bostad.

Nu har åklagaren lämnat in åtalet vid Kalmar tingsrätt. Den tilltalade erkänner olovlig körning, men nekar till vansinneskörningen. Som bevisning har åklagaren åberopat en polis, journalanteckningar och ett videoklipp.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: