Annons:

Sök

Annons:

Friades från brottsmisstankar efter två månader i häktet – kräver skadestånd

En man från Hultsfreds kommun satt häktad i nästan två månader innan han blev friad. Nu kräver han skadestånd och tar hjälp av sin advokat. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Friades från brottsmisstankar efter två månader i häktet – kräver skadestånd

En man från Hultsfreds kommun har varit misstänkt för brott och därefter friats. Nu ansöker han om ersättning från staten för tiden som frihetsberövad. 

Annons:

Det var i april förra året som kommuninvånaren anhölls och delgavs misstanke om både grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott. Några dagar senare häktades han på sannolika skäl för båda brottenav Malmö tingsrätt.

Drygt två månader senare beslutade kammaråklagaren att häva häktningen och då hade han varit frihetsberövad i uppemot två månader. I början av januari 2020 lades förundersökningen ner helt och hållet. 

Nu yrkar mannens advokat på att han ska få skälig ersättning för det lidande som frihetsberövandet under våren/sommaren 2019 medförde. Han blev dessutom av med sin utbildningsplats till följd av det långa frihetsberövandet. Ansökan har skickats till Justitiekanslern för hantering.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: