Annons:

Sök

Annons:

Stegen utsatt för omfattande skadegörelse – rutor krossades med stora stenar

Stegen i Hultsfred har utsatts för omfattande skadegörelse. Åtta fönsterrutor har krossats av knytnävsstora stenar. Foto: Privat

Stegen utsatt för omfattande skadegörelse – rutor krossades med stora stenar

När personalen på Stegen i Hultsfred kom till sin arbetsplats på tisdagsmorgonen upptäcktes den omfattande skadegörelsen med åtta krossade fönsterrutor. 
– Två knytnävsstora stenar har gått igenom både ytter- och innerglaset, säger Jonas Svensson, arbetskonsulent på Stegen. 

Annons:

Någon gång under natten mellan tisdag och onsdag har någon eller några okända gärningspersoner krossat rutor till en av Hultsfreds kommuns fastigheter där Stegen bedriver en secondhand-butik. 

Det ska röra sig om åtta fönsterrutor som har krossats på fastighetens baksida mot järnvägen. 

– Det är ledsamt, men ganska lätt om man vill göra något med tanke på att det är skymd sikt på baksidan av fastigheten, säger Jonas Svensson och fortsätter: 

– Det är fönsterrutor som har krossats med knytnävsstora stenar. Två stenar har gått rakt igenom två fönster och sex andra fönsterrutor är krossade. Det är totalt åtta rutor som har gått sönder. Vi har åtta sektioner med nio fönster i varje ruta så det är krossade rutor på hela baksidan. Det är tre sektioner som har klarat sig. Det är inte alls roligt.

"Ren skadegörelse"

Ingen har tagit sig in i Stegens lokaler utan det är bara de krossade fönsterrutorna som Jonas Svensson har anmält till polisen. 

– Ingen har försökt ta sig in i lokalerna, utan det är ren skadegörelse. Det är nog så tråkigt, det skapar mycket merarbete. Man ska anmäla det som har hänt och kontakta glasmästare så fönsterna kan bytas ut. Man blir irriterad. 

Hur såg det ut i lokalerna när ni kom till arbetsplatsen i tisdags?

– Det var mycket glas på de två ställena där stenarna hade gått igenom. Det låg två knytnävsstora stenar här inne. Det är inget tvivel om vad de har använt. Det är stabila tvåglasfönster i alla fönstersektioner så det har krävts en del kraft.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: