Annons:

Sök

Annons:

  • Skolstart för Målilla skola med nya lokaler och nytt namn

    Venhaga skola byter namn till Målilla skola och får nya lokaler. Foto: Emma Petersson.

  • Skolstart för Målilla skola med nya lokaler och nytt namn

    Två elever från Målilla skola klipper bandet till skolans nya lokaler. Foto: Emma Petersson

  • Skolstart för Målilla skola med nya lokaler och nytt namn

    Med hjälp av husspöket invigdes utbyggnationen med raketen. Foto: Emma Petersson.

Skolstart för Målilla skola med nya lokaler och nytt namn

I samband med dagens skolstart invigdes utbyggnationen på Målilla skola. Samtidigt som skolan fått nya lokaler byter den också namn från Venhagskolan till Målilla skola.

Annons:

I början av 2015 fick Hultsfreds kommun signaler om att det var trångt på deras skolor och framför allt på grundsärskolan.

Beslutet blev att man skulle använda en modul, och efter en kort utredning kom man fram till att Målilla skulle passa bra som plats för den. I december 2015 bestämdes det att från och med höstterminen 2016 skulle en modulbyggnad för grundsärskolan ligga i Målilla.

Behövde hitta fler alternativ

Men en modul kunde inte vara en lösning för alltid, och de såg att de behövde hitta ett annat sätt att lösa situationen eftersom de blev trångt och ofta tillfälliga lokaler för grundsärskolan.

Pär Edgren (M), barn- och utbildningsnämndens ordförande, berättar att man 2016 anlitade en konsult som började kolla på helheten, och som senare lade fram två förslag.

–  Antingen är det Lindblomsskolan eller så är det Venhagaskolan, som det hette då. Vi fastnade för Målilla-alternativet eftersom det ligger mitt i kommunen och alla har lika långt dit, och många åker skolskjuts.

Från Venhaga skola till Mållila skola

Man lyfte idén om bygga ut skolan som redan fanns, och 2018 gav kommunfullmäktige klartecken.

Samtidigt som beslutet om utbyggnationen kom man fram till att Venhagaskolan behövde ett nytt namn. Så från och med 1 juni 2021 bytte Venhagaskolan och Venhaga förskolan till Målilla skola och Målilla förskola.

Största investeringen på många år

Lars Rosander (C), kommunalråd i Hultsfreds kommun, berättar att Målilla skola är en av de största investeringarna som kommunen gjort på många år.

– Totala kostnaden för den här nybyggnationen hamnar på cirka 55 miljoner, det är en rejäl satsning för framtiden.

Nybyggnationen är cirka 2 000 kvadratmeter i yta, med ett nytt kök och matsal.

–  Det är fantastiskt att se hur samhället har utvecklats och hur vi tillsammans i kommunen, både majoritet och oppositionen, jobbar för kommunens utveckling, så den här skolan känns mycket bra, säger oppostitionsrådet Tomas Söreling (S).

Var över förväntan

Louise Weinfors Lockström, rektor för Målilla skola, är nöjd med den nya skolan.

–  Som jag misstänker att ni förstår så är vi jättenöjda. Vi har en jättefin matsal där både förskolan och skolan äter, och det har gått över förväntan. Och i dag blir det då officiellt Målilla skola och förskola.

Nya möjligheter

Yvonne Nelson på barn- och utbildningsförvaltningen avslutade med några sista ord innan de med hjälp av Målilla skolas husspöke invigde den nya skolan med raketen.

–  Att som elever och personal få möjlighet att arbeta och utvecklas i en lärmiljö, som era fina nya rum som inbjuder till kreativitet och utforska och nyfikenhet, det skapar både motivation och glädje och lust att lära.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: