Annons:

Sök

Annons:

Maries resa uppåt fortsätter – utsedd till ny socialchef: ”Fantastiskt”

Marie Stjernström har utsetts till ny socialchef i Hultsfreds kommun efter Ann-Gret Sillén och börjar sin nya tjänst vid årsskiftet. Foto: Privat

Maries resa uppåt fortsätter – utsedd till ny socialchef: ”Fantastiskt”

Marie Stjernström har jobbat inom Hultsfreds kommuns socialförvaltning sedan 2008 och klev in som sektionschef 2016. Nu väntar det nya uppdraget som socialchef från och med årsskiftet. 
– Nu innefattar ledarskapet en hel förvaltning, säger hon till Dagens Hultsfred.

Annons:

I samband med kommunstyrelsens presskonferens på onsdagsförmiddagen presenterade Hultsfreds kommun Marie Stjernström som ny socialchef efter Ann-Gret Sillén från och med årsskiftet. 

– Det ska självklart bli väldigt spännande och utmanande, säger Marie Stjernström.

"Behöver inte söka mig någonstans"

Marie Stjernström är sektionschef på socialförvaltningen sedan 2016 och började som socialsekreterare på kommunen 2008.

Direkt efter kommunstyrelsens avslutade sammanträde på tisdagseftermiddagen fick Stjernström beskedet om att hon tar över som socialchef när det nya året inleds.

Vad ser du för utmaningar med din nya tjänst?

– Nu innefattar ledarskapet en hel förvaltning. Det blir en del nya områden som jag inte har erfarenhet av sedan tidigare så det är nya yrkesområden som jag ska ta mig an och lära mig. Kommunen och socialförvaltningen har alltid utmaningar beroende på vad som händer i demografi och i samhället. Socialförvaltningen når ut till en stor målgrupp, säger Marie Stjernström. 

Vad säger du om den resa du har gjort från socialsekreterare 2008 till socialchef 2022?

– Det är fantastiskt att jag får möjligheten att utvecklas. Jag behöver inte söka mig någonstans för att utvecklas utan jag kan vara kvar här, där jag trivs så bra, och få chansen till fortsatt utveckling. Jag kan bidra till både Hultsfreds kommun och min egen utveckling, säger Stjernström.

"Mycket god kompetens"

Kommunstyrelsens ordförande, Lars Rosander (C), ser internrekryteringen av Marie Stjernström som ett resultat av kommunens satsningar på kompetensutveckling och ledarskapsutbildningar. 

– Hon har gått flera ledarskapsutbildningar under sin tid i Hultsfreds kommun och vi satsar mycket på kompetensutveckling och ledarskapsutbildningar. Det känns väldigt positivt att vi kan ha duktiga personer som vi kan rekrytera till chefspositionerna. Det var ett enhälligt beslut från hela kommunstyrelsen att anställa Marie Stjernström som ny socialchef, säger Lars Rosander (C) och fortsätter:

– Det har varit mycket intervjuer och externa konsulter, som jobbar med chefsrekryteringar, har gjort tester och jämförelser. Det finns en profil på vilken chef vi vill ha och hur man lever upp till förväntningarna som vi som kommun kan ställa. Det har fallit väldigt väl ut.

Varför har ni inte annonserat ut tjänsten utan istället genomfört en internrekrytering?

– I detta fall såg vi i ett tidigt skede att det fanns en mycket god kompetens. Att kunna rekrytera en chef från egna leden med de kvaliteterna var övertygande på ett tidigt stadium. Vi satsar på personalen då vi har skjutit till mycket pengar till kompetensfrågor när det gäller utbildningar. Det gör på sikt att vi ska kunna få fram fler ledare i de egna leden och det är inte alltid lätt att söka extern personal. Det ser kanske bra ut på pappret men här känner vi personen och vet hur hon fungerar. Jag tror att det kommer bli väldigt bra. 

"Vårt sätt att arbeta nu"

Åke Nilsson (KD) är mycket positiv till rekryteringen. 

– Det är vårt sätt att arbeta nu när vi har satsat på de kompetenshöjande åtgärderna. Det vore konstigt om vi i alla lägen rycker undan benen för de duktiga medarbetarna som vi har. Det har blivit ett signum för vår kommun med hur vi hanterar de högre tjänsterna. Ska det annonsernas ut öppet, eller ska vi titta på internrekrytering? Så har vi hanterat det flera gånger och det är inte alltid vi gör som nu om man ser bakåt i tiden. 

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) tycker att det är positivt att två kvinnor anställs och tänker då på att Elisabeth Karlsson blir ny miljö- och byggnadschef inom kort. 

– Underbart att stå bakom ett beslut där vi visar att vi ger möjlighet för våra anställda att växa i sin egen kommun. Vi vill inte bli av med de duktiga kamraterna som vi har inom väggarna. Jag ser fram emot henne som socialchef, säger Tomas Söreling.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: