Annons:

Sök

Annons:

Kommunens besked om sommarlovsbiljetter till ungdomar dröjer

Det är ännu oklart hur Hultsfreds kommun ställer sig till KLT:s erbjudande om sommarlovsbiljetter till kommunens ungdomar. Foto: MostPhotos

Kommunens besked om sommarlovsbiljetter till ungdomar dröjer

Hultsfreds kommun säger i dagsläget varken ja eller nej till Kalmar länstrafiks erbjudande om köp av sommarlovsbiljetter till skolungdomar. 
– Vi har beslutat att översända skrivelsen till barn- och utbildningsnämnden och kultur- och fritidsförvaltningen, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S).

Annons:

Det har nyligen kommit ett erbjudande från Kalmar Länstrafik (KLT) till Hultsfreds kommun om att köpa sommarlovsbiljetter till kommunen. Det är ett erbjudande som berör ungdomar i årskurs 6 till 9, på gymnasiet och på gymnasiesärskolan.

– Innan vi tar ställning till KLT:s erbjudandet har vi beslutat att översända skrivelsen till barn- och utbildningsnämnden och kultur- och fritidsförvaltningen som i sin tur ska återkomma till KSAU (kommunstyrelsens arbetsutskott) med ett yttrande, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S).

Varför tar ni inget beslut i det här skedet?

– Vi vill höra vad de säger och vi ser det som en naturlig del. Både BUN och kultur och fritid har nära kontakt med ungdomarna. Jag själv tycker att det låter som ett jättebra förslag, säger Söreling. 

Kommunen fixade i fjol biljetter till sommarjobbare som var i behov av att åka buss för att ta sig till jobbet. 

– Det var en annorlunda variant där vi stöttade de ungdomar som hade ett feriejobb och behövde hjälp för att ta sig till jobbet. Motiveringen till att vi inte lät alla ungdomar ta del av erbjudandet var pandemin. Vi skulle inte uppmana till att samlas på bussar och så vidare, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: