Annons:

Sök

Annons:

Oppositionsrådet ställer fråga om höjt försörjningskrav för arbetstillstånd

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) vill veta vad regeringens höjda försörjningskrav för arbetstillstånd får för konsekvenser för Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Oppositionsrådet ställer fråga om höjt försörjningskrav för arbetstillstånd

Tomas Söreling (S) har en sista fråga innan han slutar som kommunpolitiker vid årsskiftet. Frågan är riktad till kommunalrådet Lars Rosander och han undrar vilka konsekvenser det nya försörjningskravet för arbetstillstånd får. 

Annons:

Regeringen har beslutat att höja försörjningskravet för den som ansöker om arbetstillstånd i Sverige.

Alla som ansöker efter den 1 november måste ha en lön som uppgår till minst 80 procent av aktuell medianlön, en summa som för närvarande uppgår till 27 360 kronor.

– Detta kommer förmodligen att få konsekvenser runt om i våra regioner och kommuner om inget görs för att rätta till detta ogenomtänkta beslut, säger Tomas Söreling. 

Han vänder sig nu till kommunalrådet Lars Rosander med en fråga. Han undrar om kommunen har koll på hur många personer som omfattas av denna lönenivå och regeländring och vilka konsekvenser det i så fall kommer få för Hultsfreds kommun. Tanken är att frågan ska besvaras på måndagens kommunfullmäktigesammanträde. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: