Annons:

Sök

Annons:

Traditionell julskyltning kompletteras med nya inslag

Den traditionella julskyltningen i centrala Hultsfred kompletteras med nya inslag i Hultsfreds Folkets Park. Foto: Hultsfreds Folkets Park

Traditionell julskyltning kompletteras med nya inslag

Dagens traditionella julskyltning i Hultsfred kompletteras med nya intressanta inslag. Det blir aktiviteter för både yngre och äldre i centrum och Folkets Park. 

Annons:

I samband med första advent, som infaller i dag, är det traditionell julskyltning i Hultsfred och den kompletteras med nya inslag. Hultsfred Handel och Folkparkens vänner ser via sitt nya samarbete till att det blir aktiviteter för hela familjen i såväl centrum som Folkets Park. 

– Det blir en heleftermiddag i Hultsfred om man vill, säger Rosie Folkesson, ordförande i Folkparkens vänner i Hultsfred. 

"Första evenemanget som vi gör"

I parken är det föreningslivet som visar upp sig. Virserums konsthall har till exempel skapat ett rum för tomten där barnen har möjlighet att lämna in sina önskelistor. Hultsfred brukshundklubb håller i uppvisningar och besökaren kan tillverka sitt eget julpynt i pysselverkstaden. Scouterna har både verkstad och grillat. Biodlarna säljer honung och flera föreningar berättar om sin verksamhet. 

– Det är det första evenemanget som vi gör på egen hand. När vi i föreningen tog upp Folkets Park kom coronaviruset så det blev inga evenemang. 

Vad har du för tankar inför detta evenemang?

– Det är blandade känslor. Det finns de som tycker att vi konkurrerar med centrum och de som har förstått att vi kompletterar centrum. Fördelarna är att man kan få en heleftermiddag i Hultsfred då många verksamheter är igång.

"Måste visa att vi kör nu"

Christian Ryning, ny ordförande i Hultsfred Handel, ser med glädje fram emot julskyltningen och uppskattar samarbetet med Folkparkens vänner. 

– Det känns spännande och det händer lite mer än vad det brukar göra. Det blir mer att springa på och det tror jag uppskattas av folket. Det blir en familjesöndag så jag hoppas att det blir bra, säger Christian Ryning. 

Affärerna i centrum håller öppet i dag (söndag) och många knallar, skolklasser och föreningar finns på plats i nära anslutning till Bryggerigatan. 

– Vi kommer ha en fin tomte som delar ut julklappar och anordna en rebuspromenad där deltagarna har chans att vinna presentkort till företag som är medlemmar i Hultsfred Handel. Vi måste få till en rivstart så det händer något i och med att det har varit så dött under covid-19-tiden. Vi måste visa att vi kör nu, säger Ryning. 

Lätt att ta sig mellan platserna

Det kommer också vara lätt att ta sig mellan de två olika platserna i Hultsfred. 

– Mellan stationen och parken går smalspåret och gratis hästskjuts, så att alla ska hinna och orka med allt som erbjuds. Den som vill promenera kan följa Korpens tipspromenad mellan centrum och parken, säger Rosie Folksson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: