Annons:

Sök

Annons:

Nu har klubben iordningställt skidspår i Hultsfred:

Hultsfreds OK har färdigställt skidspår vid Hagadal i Hultsfred. Foto: Privat

Nu har klubben iordningställt skidspår i Hultsfred: "Håller hyfsad kvalité"

Hultsfreds Orienteringsklubb har på sistone iordningställt skidspår på grusplanen vid Hagadalsparkeringen plus lilla och stora elljusspåret. 
– Spåren blev klara i lördags och är fortfarande ganska okej, säger Johan Nilsson, som har lagt spåren tillsammans med Urban Billing. 

Annons:

Till följd av det massiva snöfallet under natten mellan onsdag och torsdag började Johan Nilsson och Urban Billing från Hultsfreds OK jobba hårt med att lägga skidspår vid Hagadal i Hultsfred. 

Arbetet med spår på grusplanen vid Hagadalsparkering och lilla och stora elljusspåret färdigställdes på sena lördagskvällen och Johan Nilsson berättar att spåren alltjämt håller bra kvalité. 

– När det kommer så mycket snö tar det många timmar med att packa så det blir hårt och bra underlag. Vi känner verkligen att vi har fått till det i år. Det är riktigt välpackat så man glider inte runt i spåren. Just nu är det ganska tunna och inte så djupa spår men underlaget är välarbetat, säger Johan Nilsson. 

"Håller fortfarande hyfsad kvalité"

Johan och Urban höll på i fyra-fem timmar varje kväll från torsdag till lördag.

– Spåren håller fortfarande hyfsad kvalité. Spåren är färskvara. När man lägger spåren så vill att det ska frysa på under natten. De bästa förutsättningarna är om det är precis under nollan, då kan man antingen packa eller spåra. Kommer det snö under natten så är det kört, då isoleras spåren i och med att det inte blir kallt och kan frysa till. Det är en konst med att lägga spår. 

Det som krävs för att klubben ska lägga nya spår är att det kommer mer snö. 

– Med den utrustning vi har är det svårt att lägga nya spår när snön är så hårt packad. 

Hur har intresset sett ut för att åka skidor i spåren?

– Jag ser att det har varit folk som har åkt i spåren. Det är många personer som har läst vårt inlägg på Facebook och skolorna brukar tycka om att vi lägger skidspår. Spåren har legat i tre-fyra dagar och klarat sig från fotsteg. Bra att folk inte har gått i spåren, det vill jag tacka Hultsfredsborna för.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: