Annons:

Sök

Annons:

Eon öppnade tillfälligt kontor för strömlösa – Den här kompensationen går att få

Strömlösa Randall Hirzel och Joe Diaz hade åkt från Norra Sund till Eons tillfälliga kontor, där de fick svar på sina frågor av Joakim Söderberg. Foto: Lotta Madestam

Eon öppnade tillfälligt kontor för strömlösa – Den här kompensationen går att få

– Nu börjar det bli jobbigt. Det är första gången vi drabbats av strömavbrott så här länge, vanligtvis brukar den ju komma tillbaka rätt fort.
Det säger Randall Hirzel, som tog chansen att besöka Eons tillfälliga kontor i Vimmerby.

Annons:

Under tisdagen öppnade Eon ett tillfälligt kontor i VTT:s lokaler, dit kunder kan komma för att informera sig om läget och ställa frågor.

– Vi kommer ha öppet fram till 19.00 ikväll, utifrån den återkoppling vi fått över hur många kunder som fortfarande är drabbade. Så får vi se hur behovet ser ut i sedan, säger Joakim Söderberg, som till vardags jobbar på Eons kontor med att driva projekt i det här området.

– I de bästa av världar hade vi öppnat redan under måndagen, för det var kunder som upplevde att det var svårt att komma i kontakt med oss. Men då var det fullt fokus på att få en bild av verkligheten, hur det såg ut på plats – och få ut resurser i skogarna, tillägger han.

Kunder kompenseras 

Nu stod han redo att svara på kundernas frågor och ge information om situationen.

Randall Hirzel och Joe Diaz blev uppmärksammade på Eons initiativ via media. Nu hade de åkt från Norra sund, i närheten av Blackstad för att få svar på sina frågor. 

Bland annat var de nyfikna på möjligheterna till kompensation och att få ta in på hotell.

Det här gäller:

* För kunder som senast kl. 18.00 inte har fått prognos för att strömmen förväntas bli återställd under tisdagskvällen finns möjlighet att boka hotellrum. Kostnaden kommer att ersättas via den lagstadgade avbrottsersättningen.

* De av Eons kunder som varit utan ström minst tolv timmar kommer att kompenseras. Ju längre strömavbrott, desto större ersättning. Exempel: 12-24 timmar: minst 1 000 kronor, 24-48 timmar: minst 2 000 kronor osv.

– Ersättningen dras av automatiskt på nästa elnätsfaktura, normalt inom tre månader efter att avbrottet inträffade, upplyser regionchef Björn Persson. Det är dock inte möjligt att få dubbla ersättningar, alltså inte både för saknad ström och hotell.

Hotell intressant

Det här med hotell var intressant för Randall Hirzel, som även delade med sig ett filmklipp från hans trakter till vår tidning.

– Det börjar bli jobbigt nu, vi har inte haft el sedan klockan 03 natten till måndagen, så temperaturen inomhus har sjunkit till 13 grader i de äldsta delarna. Det är första gången vi drabbats av strömavbrott så här länge, vanligtvis brukar den ju komma tillbaka rätt fort.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: