Annons:

Sök

Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Papperstidningskrisen: Flera tidningar i Småland halverar nu antalet utgivningsdagar

Många av landets papperstidningar har det tufft. På onsdagen kom beskedet att Smålands-Tidningen, med Vetlanda-Posten, Smålands Dagblad och Tranås Tidning, och centralredaktion i Eksjö, halverar antalet utgivningar till tre dagar i veckan.

Annons:

Från och med 1 april blir Smålands-Tidningen, Vetlanda-Posten, Smålands Dagblad och Tranås Tidning tredagarstidningar. Tidningarna, som i dag ges ut sex dagar i veckan, kommer fortsättningsvis komma ut tisdagar, torsdagar och lördagar.

Enligt SmT förhandlades förändringen med de fackliga organisationerna under tisdagen, och på onsdagen offentliggjordes förändringen.

Stora kostnader i papperstidningen

– En stor del av våra kostnader ligger i papperstidningen. Som många känner till är papperspriserna rekordhöga. De ökade kostnaderna här kan vi inte lägga på prenumerationspriset, det skulle bli alldeles för dyrt. Och vi sparar hellre pengar på att trycka och dela ut tidningen färre dagar i veckan, än på vår journalistik, säger chefredaktör och ansvarige utgivare Johan Hedberg till tidningen.

Mellan 2019 och 2020 minskade den totala TS-upplagan för tidningarna med 1 000 exemplar, från 18 400 till 17 400, varav 15 400 var fullbetalda och ej rabatterade prenumerationer.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: