Lifvens kommer hålla ett liveuppträdande på Björkbacken i slutet av mars och biljetterna är minst sagt eftertraktade. Foto: Stefan Härnström/Arkiv
Om cirka två veckor, den 1 mars, tar ägaren av lokalerna, Björkbacken Turism AB, över driften av Björkbackens restaurang i egen regi. Ny köksmästare blir Simon Johansson, som tidigare drev Smak by Simon i Vimmerby, och Mathias Ljung, med ett förflutet som kock på Björkbacken mellan 2007 och 2016, anställs som vice kökschef. Oskar Stenfelt är den tredje anställda.
– Öppningen är planerad till 9 mars och vi är förväntansfulla, nervösa och sjukt taggade. Vi ser en lättnad med att restriktionerna är borttagna just nu, men vi arbetar såklart med att även i fortsättningen göra så säkra sammankomster som möjligt, säger Simon Johansson.
Hälften av platserna är sålda
På tisdagen gick Björkbacken ut med information om det första evenemanget som är satt till lördagen den 26 mars. Då dyker Lifvens upp för ett liveuppträdande.
– Vi ser fram emot att kastas in i hetluften i en redan väl fungerande verksamhet som Björkbacken. Vi har planerat för vårt första evenemang där restaurangen åter är i egen regi, Lifvens kommer och gör en konsert hos oss där vi vill erbjuda våra gäster en magisk kväll med härlig mat. Vi ser också en spännande framtid i att kunna göra riktigt bra paketeringar mellan restaurangen och hotellet.
Simon Johansson berättar att det inte blir fullsatt restaurang vid första evenemanget.
– Vi landar runt 130 platser till den 26 mars. Vi har en total kapacitet runt 160 gäster men vill verkligen växa in i det här och prestera en bra produkt.
Bara några timmar efter offentliggörandet var hälften av platserna redan sålda.
– Vi känner att vi är på rätt spår.