Annons:

Sök

Annons:

Processen har dragit ut på tiden – nu får företaget mer betalt

Hultsfreds kommuns nya vindbruksplan dröjer och nu får Metria mer betalt för att fullfölja projektet. Foto: Pixabay

Processen har dragit ut på tiden – nu får företaget mer betalt

Arbetet med att ta fram en uppdaterad vindbruksplan i Hultsfreds kommun har dragit ut på tiden. För att man ska komma i mål får företaget Metria mer betalt. 

Annons:

Den nya vindbruksplanen i Hultsfreds kommun drar ut på tiden. Länsstyrelsen yttrade sig inte under samrådsprocessen och har gjort att processen fördröjs ytterligare. Ett definitivt beslut kan komma först till våren. 

På kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde godkändes en tilläggskostnad på 77 000 kronor i processen med framtagande av ny vindbruksplan så Metria kan fullfölja projektet. Finansieringen sker ur kommunstyrelsens konto för oförutsedda utgifter. 

– Processen har tagit längre tid än vi ursprungligen beräknade. Vi vill göra detta på ett demokratiskt sätt och låta det ta längre tid så att ingen ska känna sig överkörd, även om inte alla synpunkter kan vägas i ett förslag till vindbruksplan. Denna plan ska sedan ut på granskning och för att Metria ska kunna slutföra sitt uppdrag i denna förlängda process tillkommer denna kostnad på 77 000 kronor, säger Lars Rosander. 

Den i anbudet uppskattade arbetstiden är nu upparbetad på grund av att myndigheters yttranden har försenats och att Metrias tid gått till intern förankring och sammanställa den stora mängd inkomna yttranden.

Kommunen upphandlade arbetet med att ta fram grundfakta, modell och arbete med samråden och uppdraget gick till Metria för ett anbud om 271 000 kronor. Nu får företaget ytterligare 77 000 kronor. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: