Annons:

Sök

Annons:

Politikerns plan för fastigheten:

Lennart Davidsson (KD) vill att kommunen går in och köper den här fastigheten i Mörlunda centrum, för att använda tomten till nybyggnation av lägenheter. Foto: Lotta Madestam

Politikerns plan för fastigheten: "Köp, riv och bygg nya lägenheter"

Lennart Davidsson (KD) vill att kommunen köper en fastighet i centrala Mörlunda som är till salu. Hans tanke är att huset kan rivas, för att ge plats för nya, attraktiva lägenheter.
– Huset ger inga förhoppningar om utveckling och framtidstänkande, utan platsen borde användas till annat ändamål.

Annons:

Under måndagens fullmäktigemöte lyfte Lennart Davidsson sina tankar.

– Det var främst under ortsvandringen i Mörlunda som det framkom synpunkter på att något borde göras för att öka attraktionskraften i centrum. Det ser inte bra ut med tre gamla hus där, som inte lyfter Mörlunda samhälle precis, utan vi vill att det ska se trevligt ut och att bygderna ska blomma upp igen, säger han.

Uppmanar kommunen köpa fastigheten

Så Davidssons förslag är att kommunen går in och köper fastigheten så tomten kan användas för annat ändamål. Främst tänker han då på att den lämpar sig ypperligt för nybyggnation av nya lägenheter.

– Jag vill väcka tanken hos kommunen, att den kan satsa några kronor i bygden. Det råder stor brist på attraktiva lägenheter i Mörlunda. Så, det är inte bara jag, utan många med mig som anser att ytan kan bebyggas med nya lägenheter och koppla samman dem med befintliga Gillet-huset.

– Kan vi erbjuda attraktiva lägenheter kan vi få de äldre husägarna att stanna kvar i bygden, istället för att de riskerar flytta till typ Oskarshamn och Kalmar.

”Det är mycket pengar”

Men, det var ingen idé som kommunalrådet Lars Rosander (C) köpte.

Han håller förvisso med om att det finns många ovårdade hus, inte bara i Mörlunda utan på många orter runt om i kommunen – en fråga som kommer att diskuteras i kommunstyrelsen hur vi kommer vidare inom kort, enligt Rosander.

– Huset är till salu för 345 000 kronor, det är mycket pengar, så vi har inte för avsikt att gå in från kommunens sida och köpa fastigheten.

Ett svepande svar, menar Lennart Davidsson.

– Han vill inte lova något, det får man förstå också. Vi får hoppas att det kan hända något, med lite påtryckningar från övriga politiken. För bygdens bästa. Vi måste använda de positiva signalerna vi får nu, att folk vill flytta till landsbygden.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: