Annons:

Sök

Annons:

Ja till ersättning – trots pausad verksamhet:

Frivilligverksamheten får ersättning utifrån 2019 års caféer och andra aktiviteter, som bland annat högläsning på kommunens olika särskilda boenden. Socialnämnden väljer att vara snäll för andra året i rad och betalar nu ut drygt 94 000 kronor. Foto: Pixabay

Ja till ersättning – trots pausad verksamhet: "Vill inte ekonomin ska bli ett problem"

Kommunens träffpunkter får dela på 94 000 kronor som ersättning för 2021. Trots att den mesta verksamheten varit pausad.
– Vi är lika snälla som vi var för ett år sedan och betalar ut ersättning grundad på 2019 års verksamhet, säger nämndordförande Per-Inge Pettersson (C).

Annons:

Det blir så att säga en ”favorit i repris”. För andra året har socialnämnden beslutat titta på hur mycket verksamhet och aktiviteter Frivilligverksamheten hade på kommunens träffpunkter, där "Stationen" är den i särklass största, under 2019 – innan pandemin slog till. 

Det får ligga till grund för vilken ersättning man betalar ut för 2021.

– Så inte ekonomin blir ett problem när de nu startar upp sina träffpunkter igen, säger Per-Inge Pettersson.

 "Bra startkapital"

Sammanlagt blir det 94 725 kronor, grundat på hur många caféer de tiotalet träffpunkterna hade och antalet övriga aktiviteter, allt ifrån högläsning till bingo.

– Vi känner att det är ett bra startkapital när frivilligverksamheten får igång sitt träffpunktsarbete igen. Det är oerhört viktigt för den enskilde och de boende på våra särskilda boenden att de får träffas igen, för det har varit en oerhört tröttsam period nu på två år, säger Pettersson.

I likhet med föreningslivet

Det här är överensstämmande med det bland annat Tomas Söreling (S) tog upp i kommunstyrelsens arbetsutskott, att föreningar som inte kunnat ha sin verksamhet, och som är beroende av bidraget från kommunen, ska få en ersättning. Även där utifrån 2019 års verksamhet.

– Det hakade socialnämnden på, så det är utifrån det vi diskuterat och beslutat och det upplevs mycket tacksamt, säger Jonny Bengtsson, (S) andre vice ordförande.

Den 1 mars startades frivilligverksamhetens aktiviteter upp på Träffpunkterna i Hultsfreds kommun.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: