Annons:

Sök

Annons:

  • Inte träffats sedan mars 2020 – då blev det tårtfest

    Gemenskapen var efterlängtad. Ett 40-tal kom till Träffpunkt Stationen när Gårdsrådet bjöd in till tårtfest för att fira att verksamheten drar igång igen i höst. Foto: Lotta Madestam

  • Inte träffats sedan mars 2020 – då blev det tårtfest

    Tårta i stora lass. Den 6 september drar caféverksamheten igång på Träffpunkt Stationen igen. Foto: Lotta Madestam

  • Inte träffats sedan mars 2020 – då blev det tårtfest

    Foto: Lotta Madestam

Inte träffats sedan mars 2020 – då blev det tårtfest

De har inte träffats sedan i mars 2020, när sista caféet hölls innan pandemin satte hela verksamheten på paus. Nu ville Gårdsrådet väcka intresset för träffarna igen och bjöd in till tårtfest där gemenskapen var nummer ett.

Annons:

Man skulle kunna kalla träffen en liten smygstart inför den verkliga starten på caféverksamheten som är först den 6 september.

Nu ville Gårdsrådet känna av intresset lite och få ett litet riktmärke att gå på genom att bjuda in alla pensionärer till en stor tårtfest på Träffpunkt Stationen, en av många träffpunkter i Hultsfreds kommun.

Gemenskapen efterlängtad

Och nog fanns ett intresse av att umgås igen. Det märktes inte minst på sorlet som blev i lokalen, så fort alla fick slå sig ner och börja prata med varandra. 

Senast man träffades i det här sammanhanget var den 10 mars 2020.

– Det är kul att vara här igen, sa Inger Bernsholt och fick medhålla av Sterne Ingvarsson.

– Jag har varit mycket ute och gått under pandemin, så jag har klarat mig bra, men gemenskapen är efterlängtad, tillade han. 

Alla blivit äldre

Lena Hasting kunde räkna samman ett 40-tal pensionärer, som anammat inbjudan.

– Problemet är att alla som arbetat ideellt blivit äldre under de här dryga två åren som gått, och vi är ju beroende av våra värdar och de som bakar, så vi måste stämma av hur många ideellt arbetande vi har kvar nu efter pandemin, säger Elsy Larsson, sammankallande i rådet.

När verksamheten återupptas igen i september är sju caféer planerade av föreningarna SPF, PRO, Anhörigföreningen, seniorbridgen, HjärtLung och Tillgänglighet.nu som gemensamt ansvarar för caféerna på Träffpunkt Stationen.

– Vi har märkt att musik alltid är uppskattat, så det blir det en del och på programmet står också en quiz och så ska vi försöka ha en hattparad, säger Lena Hasting som några exempel.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: