Annons:

Sök

Annons:

Uppdraget som gymnasiechef återinförs – här är rektorn som har tillfrågats om jobbet

Uppdraget som gymnasiechef är tillbaka på Hultsfreds gymnasium från och med höstterminen 2022. Foto: Ossian Mathiasson

Uppdraget som gymnasiechef återinförs – här är rektorn som har tillfrågats om jobbet

Barn- och utbildningsnämnden förändrar i den nya ledningsorganisationen. Uppdraget som gymnasiechef på Hultsfreds gymnasium införs från och med höstterminen 2022.

– Efter ett antal års analyser har jag kommit fram till att vi ska införa uppdraget som gymnasiechef igen, säger skolchefen Martin Snickars. 

Annons:

Fram till 2010 bestod gymnasieskolans ledning av en gymnasiechef tillika rektor och två rektorer. Organisationen för gymnasiet har sedan 2010 bestått av tre rektorer i ett delat ledarskap. 

– Så har vi haft det ända sedan 2010 och jag har följt rektorerna under alla år. Det har sina fördelar och sina nackdelar med att man inte har någon som har huvudansvaret och kan besluta i vissa frågor, säger Martin Snickars. 

För att få en tydlig ledningsorganisation på Hultsfreds gymnasium återinförs uppdraget som gymnasiechef från och med höstterminen 2022. Gymnasiechefen är tillika rektor och har myndighetsutövning som rektor.

– Det blir ingen ny tjänst utan det blir precis som tidigare, ett uppdrag hos någon av de befintliga rektorerna. Vi har tre rektorstjänster och tre utbildade, erfarna rektorer som har tills vidare-tjänster. Det är bara en omorganisation i befintlig verksamhet, säger Martin Snickars. 

Kling har blivit tillfrågad

Snickars har tillfrågat den rektor som han ser som mest lämpad för uppdraget. Frågan har ställts till Elisabeth Kling. 

– Man får helt enkelt ett uppdrag i sin befintliga tjänst. Elisabeth är en utbildad och erfaren rektor på gymnasiet. Hon har många styrkor kring ledarskap som jag ser gynnar elevernas utbildning. Vi ska erbjuda en högkvalitativ utbildning för alla våra elever på gymnasiet och för att kunna lyckas med det måste vi ha en god dialog med alla våra medarbetare på gymnasiet. 

Personalen är informerad om förändringen som träder i kraft i höst. 

– Det är precis som tidigare att varje gymnasieprogram och varje elev har en ansvarig rektor. Det handlar om hur vi ordnar ledningsstrukturen. Jag ser att det kan bli ett effektivare sätt att leda och föra utvecklingen på gymnasiet framåt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: