Annons:

Sök

Annons:

  • Magnus Hultgren och Håkan Carlsson är aktiva medlemmar i Tobo Golfklubb. Foto: Sara Åstrand

  • Under hela augusti hålls det en utställning om klubbens historia. Foto: Sara Åstrand

  • Överblick över en del av banan från klubbhuset. Foto: Sara Åstrand

Golfklubben firar 50-årsjubileum – gör utställning om klubbens historia

Det bjuds på en utställning under hela augusti om Tobo GK:s historia för att fira 50-årsjubileumet. I helgen är det även dags för dubbla tävlingar, förutom ett fint prisbord kommer det lottas ut två stora vinster.

Annons:

Tobo Golfklubb vid Storebro firar 50-årsjubileum i år. Klubben startades 1971, men på grund av pandemin valde man att skjuta på firandet ett tag. Under hela augusti har nu medlemmar och allmänheten möjlighet att ta del av klubbens historia i kronologisk ordning. 

– Det kanske främst lockar gamla medlemmar, men även nya medlemmar att se vad som har hänt, säger Håkan Carlsson, vice ordförande Tobo GK. 

Dokumenterat allt

Tryggve Ericsson har varit med i klubben sedan starten 1971 och han har dokumenterat allt som har stått i tidningarna genom åren. Nu har Håkan Carlsson, Mats Carlsson och Leif Carlsson tittat igenom det för att plockat ut ett urval till utställningen. Alla tidigare mappar med urklipp finns däremot strax intill för den som vill utforska historian ännu mer. 

Utställningen blev helt färdigställd under fredagen och kommer vara hela augusti ut.  

Två tävlingar 

I helgen är det även dags för Klubbmästerskap och JMC Open 2022. För att man har valt att kombinera de två tävlingarna ser intresset ut att bli stort, det är däremot helt väderberoende. Det finns en risk att det kommer vara något för varmt för att spela i helgen. 

– Det är 73 personer anmälda till helgen, på ett KM brukar det vanligtvis vara runt 40 personer. Det känns jättebra inför helgen, men det kommer bli väldigt varmt, säger Magnus Hultgren, kanslichef på Tobo GK. 

I samband med 50-årsjubileumet kommer det i helgen att lottas ut en årsavgift för nästa år, värde 6 000 kronor och ett rangekort så att man kan träna fritt. 

Locka fler medlemmar

Tobo GK har i dagsläget 729 medlemmar, men man vill gärna locka fler till att spela golf där. För 13 år sedan hade klubben det tufft ekonomiskt och det arbetas fortfarande på att man ska komma tillbaka och att det ska förbättras. 

– Det krävs ungefär 150 medlemmar till och fler anställda för att vi ska kunna fortsätta utveckla banan dit vi vill ha den, säger Magnus Hultgren.

Under högsäsongen är det ungefär 150–180 spelare om dagen, både medlemmar och turister. Det har varit mindre folk den här sommaren eftersom restriktionerna släppte och man väljer då att åka på resor längre bort istället. Klubben fick verkligen ett lyft under pandemin, då golfen blev en perfekt aktivitet att testa på. Det passade bra ihop med hemester, och det följde alla de dåvarande restriktionerna. 

– I år har det inte varit riktigt lika många, då det finns många andra aktiviteter att göra under sommaren, säger Håkan Carlsson. 

Annons:

Sara Åstrand

saraaastrand@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: