Annons:

Sök

Annons:

Elevernas protest gav ny energi i kampen för tågstopp – gick till omröstning

I maj visade dåvarande klass tre på Emådalskolan sitt missnöje mot att tågen inte stannar i Mörlunda genom att framföra en protestsång vid stationen – allt medan tåget mot Kalmar susade förbi. Foto: Privat

Elevernas protest gav ny energi i kampen för tågstopp – gick till omröstning

Elevernas kamp för ett tågstopp i Mörlunda gav Anders Andersson (KD) energi att kämpa vidare i frågan. Vid torsdagens möte med kollektivtrafiknämnden försökte han göra frågan till ett beslutsärende – det blev nej igen. Men det var nära.

Annons:

Omröstningen slutade 3-3. S och C röstade emot, KD, M och SD för Anders Anderssons yrkande. L valde att avstå. Så i egenskap av ordförande blev Peter Wretlunds (S) röst utslagsgivande.

– Ärendet fanns bara med på dagordningen som ett anmälningsärende, så jag yrkade att det skulle bli ett beslutandeärende. Eftersom det gått nästan tre månader sedan jag lyfte Mörlundaelevernas protest som ett nämndinitiativ, så har ordföranden och övriga ledamöter haft god tid på sig att bilda sig en uppfattning och ta ställning till innehållet, säger Anders Andersson, vice ordförande, och fortsätter:

– Det är anmärkningsvärt hur stor ovilja det finns hos såväl S som C att lyfta denna fråga. Och trots att jag redovisade en skrivelse från Trafikverket där dom öppnar för att göra detta tågstopp så avslogs min begäran. 

Svar från Trafikverket

I skrivelsen han syftar på uppger Trafikverkets regiondirektör Lennart Andersson att ”Om KLT vill göra uppehåll i Mörlunda kommer Trafikverket inte att motsätta sig detta. Vi kommer efter en eventuell förfrågan utreda möjligheterna att få till en bra tidtabell samt vilka åtgärder i infrastrukturen som eventuellt i så fall krävs”.

Det var i maj som musikläraren Enn Johari och dåvarande klass tre på Emådalskolan tog strid för ett tågstopp genom att framföra sin nyskrivna protestsång ”Länstrafiken, snälla…” på perrongen i Mörlunda. Just som ett tåg mot Kalmar susade förbi.

Det initiativet säger Anders Andersson gav nytt bränsle till hans kämpaglöd, så han lyfte frågan på nytt i kollektivtrafiknämnden.

– Jag har drivit denna fråga under lång tid och vill se att det blir en fråga i regionvalet där väljarna nu får chans att ge sin uppfattning.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: