Annons:

Sök

Annons:

Beskedet: Höstmarknaden tillbaka på ny plats

Målilla höstmarknad flyttar till ny plats. På lördag blir det premiär intill Målilla hembygdspark. Foto: Arkivbild

Beskedet: Höstmarknaden tillbaka på ny plats

När Målilla marknad kommer tillbaka efter två års uppehåll blir det på ny plats. Arrangören Målilla OK har fått tänka nytt och flytta till hembygdsparken.

Annons:

Parkeringen som används vid Motorns dag blir ny plats för Målilla marknad, som arrangeras traditionsenligt första lördagen i oktober.

– Det är ny ägare till marken vid gamla motorbanan, där vi hållit till i alla år. Det får man förstå att han inte vill låsa den för marknad en gång om året, utan nu vill han odla den och även marken där vi haft parkeringen, säger Per-Gunnar Gabrielsson, som inte övergett sitt uppdrag som marknadsgeneral, utan fortsätter i den rollen trots flytt till Finspång.

Knallarna blir färre

Senast Målilla marknad arrangerades var 2019, sedan kom det en pandemi emellan, som pausade allt.

Per-Gunnar Gabrielsson märker att knallarna blivit färre till antalet efter pandemin och knallarna själva säger sig märka av att folk håller mer i pengarna. Det köps inte lika mycket som förr, till följd av alla höjda kostnader.

Så här långt har han fått in anmälningar från strax under 40 knallar, som kommer med allt från leksaker, presentartiklar och godis till kläder och blommor.

– Konkurrensen från Ölands Skördefest är tuff. Många räknar med att de säljer betydligt mer där under två dagar än i Målilla. Just den här helgen är det 19 marknader på olika håll i landet. Men att byta helg vore en dödssynd, då är det bara andra knallar det inte passar, säger Per-Gunnar Gabrielsson som menar att än finns det chans att det ska anmäla sig några knallar till.

– Utrymmet är lika stort, så det finns gott om plats, tillägger han.

Loppis i parken

Till Målilla kommer också ett nytt, litet tivoli från Mariannelund som erbjuder hoppborgar och småkaruseller för de yngsta barnen.

Inne i parken ansvarar Målilla-Gårdveda Hembygdsförening dessutom för kaffeservering och loppis.

– Nu får vi prova den här platsen och hoppas att det uppskattas. Marknaden är inte jättestor, men det blir en marknad i alla fall. Traditionen får leva vidare, säger Per-Gunnar Gabrielsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: