Annons:

Sök

Annons:

Förre landstingsdirektören får sparken – och en fallskärm på 4,7 miljoner

Före detta landstingsdirektören i Kalmar län, Alf Jönsson, får sparken som regiondirektör i Skåne – och en fallskärm på 4,7 miljoner kronor. Foto: Bildbyrån

Förre landstingsdirektören får sparken – och en fallskärm på 4,7 miljoner

Den före detta landstingsdirektören i Kalmar län, Alf Jönsson, får sparken som regiondirektör i Skåne. Beslutet togs i går och redan i dag avslutas hans tjänst. Alf Jönsson, som utreds för mutbrott, får nu en fallskärm på 24 månadslöner, totalt 4,7 miljoner kronor.

Annons:

Efter tio år som landstingsdirektör i Kalmar län lämnade Alf Jönsson 2015 tjänsten för att i stället bli regiondirektör i Skåne. Dessförinnan hade han tidigare haft flera olika chefspositioner inom dåvarande landstinget, bland annat som förvaltningschef.

Nu får Alf Jönsson lämna sin post som regiondirektör i Skåne. Nyligen tog han en time out under tiden som han utreddes för mutbrott, vilket SVT var först att rapportera om, men nu står det alltså klart att han får lämna sin tjänst.

Beslutet tog regionstyrelsens ordförande i Skåne, Carl Johan Sonesson (M) på onsdagen, och redan i dag torsdag avslutas Jönssons tjänst.

Fallskärm på 4,7 miljoner kronor

I ett pressmeddelande på torsdagen skriver Region Skåne att den pågående utredningen om misstänkt mutbrott inte ligger till grund för att tjänsten avslutas.

– Polisutredningen har påskyndat processen, men vi har inte fått någon ny information om polisutredningen. Sen är det ju så att vi inte kan leva i limbo, så vi har tagit beslutet att ansvarsbefria honom redan nu, säger Carl Johan Sonesson (M) till SVT Nyheter, och bekräftar också att Alf Jönssons fallskärm löses ut i samband med avskedandet.

Enligt anställningsavtalet har han rätt till 24 månaders lön i händelse av uppsägning, och med nuvarande lön innebär det en fallskärm på drygt 4,7 miljoner kronor.

– Det är ingenting som vi har kunnat komma runt, han har ett tillsvidareavtal och då har han rätt till 24 månadslöner vid avsked, säger Sonesson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: