Annons:

Sök

Annons:

Förening tycker sig ha bättre rätt till miljonarv efter medlem

En förening i kommunen anser sig ha bättre rätt till ett arv från en medlem än Allmänna Arvsfonden.
Foto: Bildbyrån

Förening tycker sig ha bättre rätt till miljonarv efter medlem

En förening i Hultsfreds kommun anser sig ha bättre rätt till ett arv från en avliden medlem. Nu har föreningen ansökt hos Kammarkollegiet om att Allmänna Arvsfonden ska avstå arvet, som uppgår till flera miljoner kronor.

Annons:

Medlemmen gick bort tidigare i år och eftersom arvingar saknas och inget testamente upprättats tillfaller arvet Allmänna Arvsfonden.

Något som föreningen nu motsätter sig med motiveringen att medlemmen hade ett stort engagemang och intresse för hembygden och föreningens verksamhet, som mannen deltog i varje vecka.

Föremål av extra intresse

Kammarkollegiet fick i oktober in en ansökan som avser hela arvet och det finns även några specifika föremål som är av extra intresse för föreningen, skriver föreningen genom ordföranden.

Arvet uppgår till omkring fyra miljoner kronor. I ansökan skriver föreningen att man, med kvarlåtenskapen avser att stärka och vidareutveckla den minnesfond som redan finns i föreningen och där avkastningen används till olika ändamål, exempelvis barn- och ungdomsverksamhet. 

Vidareutveckla samarbete

Man vill bland annat gärna vidareutveckla det samarbete som finns med ortens skola. "Dessa medel skulle ha stor betydelse för föreningens fortlevnad och utveckling”, skriver man i ansökan till Kammarkollegiet.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: