Annons:

Sök

Annons:

Hultsfred växlar upp hållbarhetsarbetet – vill utöka med ytterligare en tjänst

Hultsfreds kommun vill satsa mer på hållbarhetsarbetet och lämnar samarbetet med Vimmerby kommun vid årsskiftet. Foto: Pixabay

Hultsfred växlar upp hållbarhetsarbetet – vill utöka med ytterligare en tjänst

Hultsfreds kommun vill satsa mer på klimat- och miljöfrågorna och lämnar samarbetet med Vimmerby kommun. 
– Vi har ytterligare en satsning i budgeten för 2023, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Det var i somras som vår tidning rapporterade om att Hultsfreds kommun hade för avsikt att lämna samarbetet med Vimmerby kommun gällande en gemensam hållbarhetsstrateg. 

Lars Rosander (C) berättade vid pressträffen efter kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde att förändringarna kommer träda i kraft vid årsskiftet. Förklaringen är att Hultsfreds kommun vill satsa mer på hållbarhetsarbetet.  

– Vi och Vimmerby kommun har haft Arvid Lindblad som hållbarhetsstrateg i den gemensamma miljö- och byggnadsförvaltningen. Tjänsten kommer inte ligga kvar i miljö- och byggnadsförvaltningen utan vi har förslag till beslut i fullmäktige att vi lägger den under utvecklingskontoret. Det blir i så fall en heltid istället för en halvtid gemensam, säger Lars Rosander (C), kommunalråd i Hultsfreds kommun. 

Vill utöka med en anställd till

Tanken är att Arvid Lindblad ska jobba heltid för Hultsfreds kommun i klimat- och miljöfrågor från och med årsskiftet. 

– Vi har sagt att vi vill ha en heltidstjänst och har då tagit initiativ till förändringen. Arvid bor i Hultsfred och jobbade i Hultsfred innan frågorna blev gemensamma i miljö- och byggnadsnämnden, säger Lars Rosander. 

Hultsfreds kommun har dessutom ekonomiska resurser för att öka på med ytterligare en anställning där personen ska jobba med hållbarhetsfrågor.

– Vi har 1,3 miljoner kronor för att kunna ha ytterligare en person som jobbar med hållbarhetsfrågorna så det blir ytterligare en satsning i budgeten för 2023. Det handlar om hur vi kan leva upp bättre mot de mål som finns i Agenda 2030. Ett exempel är naturligtvis energifrågan, hur kan vi spara energi och därmed leva upp till planen som finns för 2030 men även spara pengar på sikt. Viktigast är hållbarhetsarbetet i de frågor som rör miljö och energi, säger Rosander. 

"Det bästa som kan hända"

Han tycker att hållbarhetsarbetet är viktigt att lägga pengar på. 

– Vi gör en satsning och vill uppgradera hållbarhetsarbetet med mer resurser. Arvid Lindblad kommer jobba i Hultsfred på heltid plus att det finns resurser till ytterligare en tjänst. Hittar vi rätt person så får Arvid en kollega. 

Tommy Rälg (S) är positiv till satsningen. 

– Det är jättebra att vi satsar och tar tag i hållbarhetsarbetet. Att vi tar tag i frågan ordentligt är såklart det bästa som kan hända för vår kommun, säger Tommy Rälg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: