Annons:

Sök

Annons:

Brukshundklubben fick stort stipendium – det här ska man göra med pengarna

Brukshundklubben har fått stora problem med vildsvin. Med pengarna från Sparbanksstiftelsen Kronan kan man hägna in även den andra appellplanen, som blivit helt sönderbökad. "Vi har redan vänt på de här tuvorna en gång, tre vekor senare var grisarna tillbaka", säger ordförande Lovisa Larsson Lamprecht. Foto: Lotta Madestam

Brukshundklubben fick stort stipendium – det här ska man göra med pengarna

Hultsfred Brukshundklubb har fått stora problem med vildsvin. En gåva från Sparbanksstiftelsen Kronan gör det möjligt att hägna in även klubbens andra appellplan.
– Wow, det här är verkligen välkomna pengar, sa ordförande Lovisa Larsson Lamprecht.

Annons:

Varje år delar Sparbanksstiftelsen Kronan ut pengar från det man kallar ”Lokal Pott” tillsammans med Swedbanks kontor lokalt.

– I år fördelar vi 88 000 kronor till föreningar i Hultsfreds kommun och 2,6 miljoner kronor totalt sett i de 16 kommuner som ingår i Sparbanksstiftelsen Kronans verksamhetsområde, berättade styrelseledamoten Martin Åkerberg som fanns på plats tillsammans med Tommy Rälg, förtroendevald, och Anna Erlandsson på Swedbank.

På torsdagen var det dags att dela ut årets tre sista stipendier, varav Hultsfred Brukshundklubb var en av mottagarna.

På checken stod det 44 000 kronor, det gjorde Lovisa Larsson Lamprecht överväldigad.

– Det finns absolut hål att stoppa pengarna i, sa hon och kunde direkt berätta vad pengarna ska användas till.

Bökat sönder betydelsefullt område

Föreningen har fått problem med vildsvin, som tagit sig ända fram till klubbstugan. Ett problem i sig, men det största problemet är att grisarna bökat sönder klubbens stora appellplan, som är nödvändig för att kunna bedriva verksamheten.

– Vildsvinsproblemet är väldigt stort och har pågått sedan sommaren 2021. Vi har åtgärdat allt en gång, men vildsvinen kom tillbaka. Så vi har hägnat in en plan, nu vill vi hägna in även den andra så fort tjälen släpper i vår, sa Lovisa Larsson Lamprecht.

Arrangera stor tävling

Hultsfred Brukshundklubb ska dessutom stå värd för en stor agilitytävling i juli, en flerdagars.

– Det kommer dra folk till kommunen, men den kostar även pengar att arrangera, så vi är jätteglada. De här pengarna får stor betydelse för att vi ska kunna genomföra tävlingen.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: