Annons:

Sök

Annons:

STORT DRAMA NÄR KS SA NEJ TILL VINDKRAFTSPROJEKT

Kommunstyrelsen i Hultsfreds kommun säger nej till Njordr AB:s tilltänkta vindkraftsprojekt efter votering. Omröstningen slutade 6–5 till nej-sidan. Foto: Lotta Madestam

STORT DRAMA NÄR KS SA NEJ TILL VINDKRAFTSPROJEKT

Kommunstyrelsen i Hultsfreds kommun säger nej till Njordr AB:s vindkraftspark öster om Målilla efter stor dramatik med votering i Sessionssalen.

Annons:

Njordr AB vill bygga en vindkraftspark med tolv vindkraftverk med en höjd av 270 meter öster om Målilla. 

Kommunstyrelsens arbetsutskott valde på sitt sammanträde i december att överlämna frågan om Njordr AB:s tilltänkta vindkraftsprojekt, Aspelands vindkraftspark, till kommunstyrelsen. 

I dag var det dags för kommunstyrelsen att ta ställning och föreslå kommunfullmäktige ett ställningstagande som i sin tur kommer upp i fullmäktige den 6 februari. 

KS sa nej efter votering

Sessionssalen var fullsatt och de som fanns på plats var alla ordinarie ledamöter, ersättare och allmänhet. 

Både Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna sa nej och Socialdemokraterna ja. Det har tidigare varit oklart hur Centerpartiet och Moderaterna ställt sig i frågan. Det ledde till votering i kommunstyrelsen och det blev sex nej och fem ja. 

Politikerna som sa nej är Åke Nilsson (KD), Folke Pleijert (KD), Ronny Olsson (C), Mikael Karlsson (C), Lennart Eklund (C) och Göran Gustafsson (SD).

Politikerna som sa ja är Tomas Söreling (S), Rosie Folkesson (S), Tomas Lockström (S), Marianne Vifell Waters (M) och kommunalrådet Lars Rosander (C). Tomas Söreling reserverade sig mot beslutet. 

Slutgiltigt beslut fattas i fullmäktige den 6 februari, men KS-beslutet är en fingervisning åt vilket håll det är på väg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: