Annons:

Sök

Annons:

  • Klassisk dansbana får nytt golv –

    Marcus Skoog, Willy Nordenström och deras kollegor på Hultsfreds Bygg & Anläggning bryter upp det gamla, dåliga golvet på Stora Dans. Foto: Lotta Madestam

  • Klassisk dansbana får nytt golv –

    Det är ett omfattande arbete att bryta upp det gamla golvet. "Sedan ska stommen riktas upp innan ett nytt golv läggs, det blir förmodligen ett grangolv", berättar fastighetschef Mikael Pettersson. Foto: Lotta Madestam

Klassisk dansbana får nytt golv – "Ett led i samarbete"

Kommunen investerar i ett nytt golv på Stora Dans i Folkets Park. En åtgärd som behövde genomföras för att man ska kunna nyttja byggnaden för det den är tänkt för.
– Med ett nytt golv är förhoppningen att det ska anordnas danser mer frekvent och i större omfattning, säger fastighetschef Mikael Pettersson.

Annons:

Det har tagits tusen och åter tusen danssteg på det gamla trägolvet på Stora Dans under årens lopp. Nu var det rejält slitet och i behov av att bytas.

– Det här är en av sakerna vi gör för att kunna använde de lokaler och byggnader som finns i området och ett led i det samarbete vi har tillsammans med Folkparkens Vänner, säger Mikael Pettersson, fastighetschef på Hultsfreds Bostäder.

Lokal firma anlitad 

Under ett möte i höstas presenterades förslaget från Folkparkens Vänner och i förra veckan kom arbetet igång.

– Hultsfreds Bygg & Anläggning är anlitad för arbetet, enligt de ramavtal som finns. Inledningsvis bryts det gamla golvet upp. Det låg i två lager och sedan ska stommen riktas upp innan ett nytt golv läggs. Det blir förmodligen ett grangolv, berättar Mikael Pettersson.

Hur stor investering rör det sig om för kommunen?

– Materialkostnaden är cirka 75 000 kronor. Antalet timmar är inte möjligt att uppskatta, det beror på hur mycket ojämnheter som behöver rätas upp.

Hoppas på fler danser

Med ett nytt golv på Stora Dans är förhoppningen att det ska anordnas danser mer frekvent och i större omfattning.

– Det känns skönt att byggnaden kan nyttjas för det ändamål som den är avsett för, säger Mikael Pettersson som har svårt att säga riktigt när arbetet blir klart.

– Vi har inte satt någon deadline, det beror på hur omfattande arbetet blir. Men jag tänker mig att det ska vara klart i mars.

Rosie Folkesson är ordförande i Folkparkens Vänner som arrenderar folkparken av kommunen. Hon ser väldigt positivt på att arbetet kommit igång.

– Golvet har varit jättedåligt, så det känns kul att vi kan börja dans där igen och hitta på fler arrangemang. Förhoppningen är också att dansklubbar och andra föreningar vill hyra anläggningen i sommar, nu när det blir nytt golv, säger hon.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: