Annons:

Sök

Annons:

Fastighetsägaren om vattenläckan: ”Befarar stora skador och kostnader

Kent Karlsson och Morten Ekeberg från EKS har svårt att bedöma skadorna så här långt, efter söndagens vattenläcka. "Att det är rätt mycket skador, det kan vi säga. Nu väntar vi på försäkringsbolaget bland annat". Foto: Lotta Madestam

Fastighetsägaren om vattenläckan: ”Befarar stora skador och kostnader"

Famera Fastigheter befarar att söndagens stora vattenläcka i centrumfastigheten orsakat omfattande och kostsamma skador.
– Vi är jättenöjda som fastighetsägare att det varit det engagemanget från alla. Det är vi tacksamma för, säger Carl-Johan Örnberg, förvaltare.

Annons:

Det är Famera Fastigheter, med säte i Växjö, som äger H-cityfastigheten sedan ett drygt år tillbaka.

– Vi vet inte så mycket om orsaken, mer än att det är inkommande vatten som sprungit läck. Vi får utreda det, för att få klart för oss vad som orsakat problemet. Det vet vi inte just idag, säger Carl-Johan Örnberg.

Har ni hunnit få någon uppfattning om hur stora skador det rör sig om?

– Det är rätt stora, vi har inte fått omfattningen riktigt klar för oss, men skadorna är generellt stora. Det är ju hela källaren som omfattas, så det är också förenat med stora kostnader. Helt klart.

Personal på plats

Famera Fastigheter var snabbt på plats med personal på söndagen, sedan de fått vetskap om vattenläckan. Larmet inkom strax efter klockan 8 på morgonen sedan en gäst på Hotell Hulingen upplevt obefintligt tryck i duschen. Vid 8.40 konstaterade räddningstjänsten att det var cirka 40 centimeter vatten över stora delar av parkeringsytan, med ett 20-tal bilplatser.

– Första tanken var hur stor skada det kommer att bli, det vet man inte förrän allt är åtgärdat. Som tur är rör det sig huvudsakligen om källaren, där det är mycket sten, säger Carl-Johan Örnberg.

Vad tänker du kring att också hyresgäster drabbats?

– Det är tråkigt. Det är tråkigt för alla parter, både oss och hyresgästerna. Det är ingenting vi råder över, skadan är skedd, så vi får göra det bästa av det nu, säger Carl-Johan Örnberg.

”Skött sig galant”

Garaget och omkringliggande lokaler är tömda på vatten och garaget kan nyttjas som vanligt.

– Försäkringsbolaget är inkopplat och vi får hitta de bästa lösningarna framåt. För tillfället pågår avfuktning. Vi kämpar på, säger Carl-Johan Örnberg och tillägger:

– Jag måste säga att alla inblandade skött sig galant. Vi är jättenöjda som fastighetsägare att det varit det engagemanget från alla. Det är vi tacksamma för.

I källarplanet träffar vi på kollegorna Morten Ekeberg och Kent Karlsson från EKS, Energi & Klimatservice AB. De kom på plats redan på söndagsmorgonen.

– Det är bland annat elfel i hissarna. I de stora har det stått en och en halv meter högt med vatten. Så här långt är det svårt att bedöma skadorna, men att det är rätt mycket, det kan vi säga.

Vad händer du närmast?

– För tillfället väntar vi på försäkringsbolag, rörmokare och Eon, säger Morten Ekeberg.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: