Annons:

Sök

Annons:

  • Solskenshistoria: Bröder köpte nallar till ambulansen för pantpengar

    Vincent och Maximilian Karlsson pantade sina burkar och PET-flaskor, så de kunde köpa nallar till ambulansen i Hultsfred. Lotta Haag fick ta emot en hel kasse. Foto: Lotta Madestam

  • Solskenshistoria: Bröder köpte nallar till ambulansen för pantpengar

    Nu sitter några stycken nallar på rad och kan titta ut. Behöver ett barn åka med ambulansen får de rycka in och trösta. Foto: Lotta Madestam

  • Solskenshistoria: Bröder köpte nallar till ambulansen för pantpengar

    Lotta Haag gav Maximilian och Vincent en stor kram som tack. "Mitt hjärta svämmade över när deras mamma Felicia ringde för att berätta vad hennes söner ville göra för att vi skulle få nallar att dela ut till de barn som behöver åka ambulans." Foto: Lotta Madestam

  • Solskenshistoria: Bröder köpte nallar till ambulansen för pantpengar

    Resten placerade Lotta Haag i ett skåp och förklarade att de får bo där så länge. "De här räcker länge", sa hon tacksamt. Foto: Lotta Madestam

Solskenshistoria: Bröder köpte nallar till ambulansen för pantpengar

När ambulansen fick slut på nallar tog bröderna Maximilian och Vincent från Målilla sin stora pantsamling – och köpte nallar för pengarna.
– Jag har själv åkt ambulans och har ett sådant gosedjur som man får som barn, säger Maximilian.

Annons:

Ambulanssjuksköterskan Lotta Haag, som initierade insamlingen på ambulansen i Hultsfred, fick ta emot en hel kasse med gosedjur på måndagen.

– Mitt hjärta svämmade över när deras mamma Felicia ringde för att berätta vad hennes söner ville göra för att vi skulle få nallar att dela ut till de barn som behöver åka ambulans, säger Lotta Haag.

Samlat pant länge 

Bröderna Maximilian och Vincent, tio respektive sju år, har samlat burkar och PET-flaskor över tid. Nu hade de fått ihop en massa pant som de egentligen hade en helt annan plan för. 

– Vi hade tänkt göra något för pengarna i sommar, säger Maximilian.

När de fick höra om att ambulansen inte hade några nallar kvar, kom de istället med idén att de kunde panta allt och köpa nallar för pengarna.

– De fick två påsar pant också från min bror som jobbar på Elajo. Han och kollegorna ville bidra när de fick höra vad pengarna skulle gå till, berättar mamma Felicia Jonsson.

Nu åker de med i ambulansen 

Panten gav nästan 1 000 kronor. Dagen till ära var det extrapris på nallarna i butiken, så det blev hela 50 stycken som de överlämnade första dagen på sportlovet.

Lotta Haag tog tacksamt emot dem och satte flera stycken på rad i ambulansen, så de kunde sitta där och titta ut. Resten placerade hon i ett skåp och förklarade att de får bo där så länge.

– Vi vill inte behöva köra barn i ambulansen, men ibland måste vi det och då känns det jättebra att kunna lämna över en nalle, sa hon. De här var så fina med ett hjärta på bröstet och i precis lagom storlek, sa hon tacksam över gåvan och brödernas givmildhet.

Maximilian vet precis vad hon pratar om.

– Jag har själv åkt ambulans och har ett sådant gosedjur hemma, som man får som barn. Det är en igelkott.

Hur känns det nu, när ni överlämnat nallarna?

– Bra! Det känns bra, enas bröderna om.

– Fast lite tråkigt också, erkände Maximilian, som snabbt kom på andra tankar när han tittade runt bland brandbilarna.

Bredvid stod mamma Felicia Jonsson och pappa Thobias Karlsson, stolta över sina söner.

– Klart man blir stolt som förälder när de vill göra en sådan här sak för andra barn. De har tidigare velat skänka sina gamla gosedjur, men de kan ju inte ambulansen ta emot. Så när de kom på den här idén var det en självklarhet att ringa hit. Vi har ju uppmuntrat dem att vara snälla och tänka på andra.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: