En restaurangägare på en ort i kommunen åläggs att städa sin lokal och utrustning bättre. Bilden är en genrebild.
Foto: MostPhotos
Vid den senaste kontrollen konstaterades att det fortsatt är brister i rengöringen av lokaler och utrustning.
De återkommande bristerna avser golv, väggar, lysknappar, fläktkåpa, kylskåp, både i och utanpå, samt ytor i tak, ytor på utrustning och inredning. Vilket i sin tur kan medföra att sjukdomsframkallande mikroorganismer kan växa till.
”Risk finns att livsmedel kontamineras (förorenas) och det medför en hälsorisk för konsumenterna. Lagstiftningen uppfylls därmed inte”, skriver livsmedelsinspektören i sitt beslut.
Nu har miljö- och byggnadsförvaltningen beslutat om förelägganden, sedan restaurangens rutiner för regelbunden rengöring av lokaler och utrustning inte fungerar.
Ägaren får en månad på sig att åtgärda bristerna, så lagstiftningen uppfylls, där efter kommer förvaltningen följa upp punkterna i föreläggandet.