Annons:

Sök

Annons:

Idéer för stationsområdet växer fram –

Gestaltningen av stationsområdet håller på att arbetas fram. Det finns många idéer på hur det går att göras trevligare och tryggare. Foto: Lotta Madestam

Idéer för stationsområdet växer fram – "Så tjusigt att du inte kan föreställa dig"

Ett grönområde långt ifrån dagens asfaltsplan, bättre belysning för att området ska upplevas tryggare. Kanske en fontän och en kulle som inbjuder till pulkaåkning vintertid. Arbetet med gestalningen av nya stationsområdet är påbörjat. 
– Det är så tjusigt att du inte kan föreställa dig, säger Christian Ryning, ägare av Hotell Palace, som ingår i arbetsgruppen. 

Annons:

Mycket kommer hända med stationsområdet i Hultsfred i syfte att försköna platsen. Det är en sak som är säker. Arbetet har inletts lite smått genom att en arbetsgrupp och en styrgrupp tittar på projektet.

– Vi har träffats två-tre gånger och är snart färdiga med gestaltningen som visar hur vi skulle vilja ha det. Vi har tagit fram lite förslag, bollat fram och tillbaka och ändrat lite utifrån en målbild av hur området ska användas, säger Simon Råsbacken, projektledare på ÖSK.

 Så här långt finns ingen färdig budget, vad den landar på kommer förstås styra vilka av idéerna som kan förverkligas.

– Eftersom vi inte vet budgeten har vi inte vågat ta ut svängarna för mycket, säger Simon Råsbacken.

Grönområde istället för asfalt

Den huvudsakliga idén är att få bort busshållplatsen, flytta ut bussarna till parkleden, för att få en säkrare och trivsammare plats, och istället göra någon form av park. Man vill få in mer grönområde med bättre belysning, så det blir en tryggare plats att vistas på. Kanske en form av stationspark med plattor, så inte grönområdet tar över helt eftersom det blir i anslutning till Köpingsparken.

– Får vi fler människor att vilja röra sig här ökar samtidigt tryggheten, säger Simon Råsbacken.

Ska ge en tydligare bild

Tanken är också att när man kommer ut från stationsbyggnaden ska man få en tydligare bild av vart man ska gå och var centrum är. Så är det inte idag, menar Råsbacken. En annan idé är att sätta dit en fontän, eftersom den i Köpingsparken plockades bort. 

– Men då måste vi hitta en lösning så vi inte använder rent dricksvatten med tanke på att vi inte har obegränsat med vatten, utan att det får cirkulera runt.

Man tittar även på var det ska gå att ställa cyklar och en idé som lyfts fram är att göra en kulle med olika nivåer, där man kan få bättre utsikt över Hulingen och som även kan nyttjas som pulkabacke vintertid.

”Blir väldigt, väldigt bra”

Christian Ryning sitter i arbetsgruppen, som delägare av ”närmaste grannen” Palace Hotell. Han säger sig ha blivit positivt överraskad när han fick se gestaltningen och fick klart för sig hur tankarna är.

– Det såg väldigt, väldigt trevligt ut. Det är så tjusigt att du inte kan föreställa dig, säger han.

– Sedan är ju allt på idéstadiet än, så man vet ju inte hur det blir. Men jag tror det blir väldigt, väldigt bra oavsett. Det är ju ett jädra trist område idag. Satsar man till den nivån och når trädtopparna så blir det bra, säger Christian Ryning som varit mån om att folk ska kunna komma fram till hotellet och det har man tagit höjd för, tycker han.

Arbetsgruppen består också av representanter från dressinen, smalspåret, polisen och kommunens säkerhetsstrateg Linus Ivarsson. Medan styrgruppen består av folk inom Hultsfreds kommun.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: