Annons:

Sök

Annons:

Möttes av omfattande klotter på offentlig toalett –

Den offentliga toaletten i Köpingsparken har utsatts för skadegörelse. Foto: Privat

Möttes av omfattande klotter på offentlig toalett – "Jag började gråta"

Den offentliga toaletten i Köpingsparken har utsatts för skadegörelse. Det väcker starka känslor hos Christian Ryning som ansvarar för skötseln.
– Jag hoppas få veta vem det är, Hultsfred är så litet, säger han besviket.

Annons:

När han kom till toaletten senast för att se så allt var i ordning möttes han av omfattande klotter på dörren, handfatet, skötbordet och toletten.

– Jag brukar avsluta dagen med en översyn av toaletten för att säkerställa förväntningarna hos besökarna av toaletten nästa dag. Nu var det något helt annat, berättar Christian Ryning som säger att Palace Hotell fått förtroendet att sköta Hultsfreds eller låt säga Sveriges härligaste offentliga toalett.

Vad var din första spontana reaktion?

– Vet du Lotta, jag fick tårar i ögonen, på riktigt. Jag började gråta. Trött var jag också och kom ut där, såg allt och kände ”fy fasiken”, säger Christian Ryning som vet av erfarenhet att det är svårt att få bort precis alla spår av klotter.

Hoppas få veta vem det är

Nu är hans förhoppning att det ska gå att få fram vem som ligger bakom skadegörelsen.

– Ja, det är min förhoppning, de har ju nyuppsatta kameror i centrum. Jag tänker också att Hultsfred är så litet, så jag kommer få reda på vem det är. Någon är det som försäger sig. Då ska de få städa hela Sjölyckan längs strandkanten, säger Christian Ryning om vad som väntar.

Toaletten var klar i januari 2022 och bortsett från en gång har den varit förskonad från skadegörelse. Bara några månader efter att den togs i bruk fungerade den som festlokal och vandaliserades.

– Det har varit lite smågrejer, som stölder och hyllan att ställa handväskan på har slitits ner, men den var ju bara att sätta upp igen. Det är väldigt positivt att den hållit sig bra och är ett bevis på att folk uppskattar att den är lite mer påkostad än en offentlig toalett vanligtvis är. Jag tror också det spelar roll att man har en daglig tillsyn av den, det hinner liksom aldrig hända något omfattande. För ofta börjar någon och så fortsätter någon annan, så hinner det inte bli.

”Så onödigt”

Mikael Nilsson, avdelningschef på kommunalteknikförbundet ÖSK, kan berätta att den offentliga toaletten sanerades på onsdagsmorgonen.

– Det är så extremt onödigt och väldigt tråkigt, är hans kommentar till skadegörelsen som är polisanmäld.

Har du någon kostnad på vad saneringen kostar skattebetalarna?

– Ja, 5 000-6 000 kronor har jag räknat fram att det kostar i material och arbetstid, säger Mikael Nilsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: