Annons:

Sök

Annons:

Toalett blev festlokal – utsatt för skadegörelse:

Mikael Nilsson beklagar att den offentliga toaletten i Köpingsparken inte fått vara ifred, utan har utsatts för skadegörelse där bland annat toalettsitsen slagits sönder. Foto: Lotta Madestam

Toalett blev festlokal – utsatt för skadegörelse: "Har vidtagit åtgärder"

Den offentliga toaletten i Köpinsparken har blivit festlokal. Både plastvinglas, vinboxar och cigarettfimpar har hittats inne på toaletten. Nu har den också vandaliserats.
– Vi har vidtagit åtgärder, säger Mikael Nilsson, driftchef på ÖSK.

Annons:

I mitten av februari öppnades den offentliga toaletten i Köpingsparken. Folk imponerades av hur fin den gjorts med färggrant kakel, vikta handdukar, doftpinnar och musik ur högtalarna.

Öppettiderna var till en början begränsade, för att senare utökas till dygnet runt.

Stölder och festlokal

Tidigt upptäcktes upprepade stölder från toaletten och Christian Ryning på Hotell Palace, som sköter städningen av toaletten, har också tvingats konstatera att folk haft fest där inne. 

– En söndagsmorgon hittade jag både plastvinglas, vinboxar och cigarettfimpar slängt på golvet, säger han.

Upptäckt skadegörelse

Nyligen upptäcktes också en skadegörelse. Toalettsitsen i komposit har slagits sönder och den automatiska blandaren har inte bara förstörts, utan batteripacket brutits loss och stulits.

– Jättetrist, det är beklämmande. Det är inte självklart att få en så pass fin toalett. Vi hade tjatat på kommunen i flera år, som till slut kraftsamlade och gjorde en fin offentlig toalett. Verkligen jättetråkigt att den då inte får fortsätta vara fin, säger Christian Ryning.

Redan när toaletten stod klar befarade folk att den inte skulle få vara ifred, vad tänker du kring det att deras farhågor besannades?

– Det är fruktansvärt tråkigt att den inte sköts, att saker inte får vara ifred. Vad kommunen än gör så förstörs det, det är hela tiden ett steg framåt och två tillbaka. Min förhoppning var att den skulle vara så pass fin att folk skulle bli överväldigade när de gick in i den så att man helt enkelt inte ville förstöra den, utan vara rädd om den.

Vidtagit åtgärder

Mikael Nilsson, driftchef på ÖSK, är lika besviken han.

– Väldigt tråkigt när det blir så här. Vi har beställt ny utrustning, hur mycket skadegörelsen kostar vet jag inte eftersom det är första gången. Vi får se vad fakturan landar på.

Vidtar ni några åtgärder efter det här?

– Ett tag hade vi toaletten öppen dygnet runt, nu har vi begränsat tiderna igen. Det finns också röster som säger att det ska vara gratis, men som det ser ut nu har vi valt att ha kvar en kostnad på fem kronor.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: