Annons:

Sök

Annons:

Nu får folket mer att säga till om – dags föreslå nästa blomtema

Malin Lockström vid årets kommunala blomurnor som hade temat blomsteräng. Nu är det dags att lämna förslag på nästa års tema. Foto: Arkivbild

Nu får folket mer att säga till om – dags föreslå nästa blomtema

ÖSK söker förslag på tema för nästa års blomsterarrangemang. Nu tar man det ett steg längre och ger invånarna chansen att påverka slutresultatet ännu mer.
– Hur vi än gör lyckas vi nog inte tillmötesgå alla, säger Mikael Nilsson, driftschef gata-park, efter att årets tema kritiserats.

Annons:

Det här blir tredje gången som de kommunala urnorna får ett samlat blomstertema. Första året planterades blommorna i de lokala fotbollsklubbarnas färger, följt av årets tema blomsteräng som juryn menade gick helt i linje med kommunens arbete vad det gäller hållbarhet.

Nu har ÖSK utvecklat det till en omröstning bland invånarna.

– Till och med den 31 oktober kan man skicka in sina kreativa tankar och önskemål. En jury väljer sedan ut tre förslag, utifrån vad som är möjligt att genomföra. De bidragen går sedan att rösta på under november. Det hade vi funderingar på redan förra året, men valde då att testa i mindre skala, säger Mikael Nilsson.

Vad tror du om gensvaret i år?

– Förhoppningsvis blir det stort, förra året engagerade det väldigt många. Så det borde bli bra gensvar.

Det blev ju lite delade meningar om årets tema. Var ni beredda på den kritiken som blev?

– Vi pratade om det intern, att det kunde bli lite snack på byn för vi var ju väl medvetna om att det inte skulle bli samma blomster- och färgprakt. Sedan var det lite tråkigt att det blev så mycket negativa kommentarer för det var ju ett önskemål, egentligen från flera personer som hade liknande förslag. Det var nog inte så roligt för dem att läsa. Hur vi än gör lyckas vi nog inte tillmötesgå alla.

Ångrar ni årets tema?

– Nej, det gör vi inte. Sedan kanske vi hade gjort lite annorlunda och valt lite andra växter om vi skulle göra om det, men själva temat i sig ångrar vi inte. Syftet är gott och årets växter kommer vi plantera om ute i det fria, så de kan vi återanvända och får nytta av flera år, säger Mikael Nilsson.

I budgeten finns 350 000 kronor för blomsterarrangemangen som ställs ut runt om i Hultsfreds kommun. Då ingår allt ifrån inköp av blommor och plantering till vattning och borttagning.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: