Annons:

Sök

Annons:

Nederlagstippat HFK tog andra raka segern:

Hultsfreds FK har fått en exemplarisk start på division 5-säsongen med två raka segrar. Foto: Bildbyrån

Nederlagstippat HFK tog andra raka segern: "Inte så som många trodde det"

De som har tippat Hultsfreds FK som ett bottenlag i division 5 får tänka om. Hemma mot IF Ariel kom andra raka segern. 
– Två matcher, två segrar. Det var nog inte så som många trodde det inför säsongen. Gör vi det vi ska kan vi utmana om poäng i varje match, säger tränaren Anders Larssoin. 

Annons:

Hultsfreds FK degraderades från division 4 i höstas, blev av många duktiga spelare under frimånaden och var nederlagstippat i division 5 inför seriestarten. 

I säsongsinledningen har Hultsfreds FK motbevisat ”förståsigpåarna”. Det blev seger med 2–1 i premiären mot Tjust IF FF och det följdes upp med en ny seger i andra omgången. Kristdalalaget IF Ariel besegrades med 3–1 efter en svag första halvlek och en stark andra halvlek

– Det är alltid gott att vinna fotbollsmatcher, men vi spelar inte alls som vi har bestämt i första halvlek. Vi sa inför matchen att vi inte ville hamna i duellspel med vårt unga mot deras fysiska lag och skulle spela ett snabbt passningsspel. Vi höll oss inte till matchplanen, slarvade med bollen och spelade inte ifrån oss bollen tillräckligt snabbt. Vi väger för lätt och kan inte hamna i dueller mot ett sånt lag, säger Anders Larsson. 

HFK höjde sig efter paus

1–1 var ställningen i halvtid efter att Yassin Jalil Kader gjort HFK:s kvittering. Anders Larsson fick fart på sitt lag under paussnacket. 

– Jag brukar inte höja rösten, men det fick jag göra nu. Jag frågade vad vi hade bestämt och varför vi inte gjorde som vi hade bestämt. Jag pratade mycket om bolltempo, bolltouch, löpningar utan boll och spelbredd, säger Anders Larsson.

HFK gick upp till 3–1 efter mål av Yassin Jalil Kader och Rogon Thaqi i början av andra halvlek och fick med 20 minuter kvar mittbacken Johan Wall frilägesutvisad. 

– Det blev bättre efter paus och sista målet kommer till på exakt det sättet som vi vill spela. Vi satte fart på bollen och sprang mer efter paus. Vi tränade för att springa mycket och ska inte hamna i duellspel. Vi fick ändra om lite efter det röda kortet men då var Ariel trötta och hade ingen kraft kvar.

Alla spelare fick beröm för insatsen i andra halvlek.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: