Annons:

Sök
Rena släktkalaset när HFK spelar –

Alva och Caroline Phalén spelar tillsammans i Hultsfreds FK. Foto: Privat

Rena släktkalaset när HFK spelar – "Bryr sig inte om jag blir arg”

Rutinerade Caroline Phalén vägrar att lägga fotbollsskorna på hyllan. Samtidigt har 14-åriga dottern Alva tagit klivet in i A-laget i Hultsfreds FK. På söndag är båda uttagna till HFK:s premiär i division fyra.
– Nu när Alva kommer upp är det klart att det är en extra morot för mig att fortsätta spela, säger Caroline Phalén.

Annons:

Caroline Phalén har i många år varit en av de absolut vassaste målskyttarna i den lokala fotbollen. Den nu 37-åriga anfallaren har mer eller mindre lagt upp fotbollsskorna på hyllan flera gånger om, men alltid kommit tillbaka. Och visst får vi se henne på planen i år också.

– Det är så roligt, verkligen skitkul. Du får inte det här sammanhanget eller gemenskapen någon annanstans. Jag kan gå till gymmet hur många gånger som helst, men det är inte samma sak, säger Caroline Phalén.

”Ringde till ”Krille”

Även i år kommer det att bli spel i Hultsfreds FK.

– Jag har tänkt att spela och som vanligt är det i mån av tid…

Just de orden brukar betyda att Phalén lär förbereda sig för en hel säsong med HFK.

– Haha, så brukar det väl bli. Samtidigt är min närvaro på träningar inte den bästa, jag tränar så mycket annat också. ”Krille” (tränaren Krister Borgh, reds. anm.) och tjejerna i laget vet var jag står. Känner de att det inte är okej att jag spelar när jag inte tränar mer har jag varit öppen med att de ska säga det och att det är okej för mig.

Caroline Phalén var för övrigt involverad i att Krister Borgh för en tid sedan bestämde sig för att träna laget den här säsongen.

– Vi stod på varsin sida av läktaren på KM och då ringde jag till ”Krille” från Per Tuvessons telefon. Efter några veckor hoppade han på som tränare. Hans deal var att om jag tränar hälften av träningarna tar han uppdraget som tränare. Jag vet inte riktigt vad jag sa, men får väl stå för det på något sätt, haha.

Skrek högt

På söndag premiärspelar Hultsfreds FK i division fyra med bortamatch mot Vimmerby IF B. Till den matchen är både mamma och dotter Phalén uttagna.

– Alva skrek högt här när hon fick en inbjudan till matchen och frågade om jag också hade fått det. Det var härligt och såklart speciellt. Vi spelade ett par seriematcher tillsammans i höstas och i KM i futsal spelade vi tillsammans som forwards. Både var också med i träningsmatchen mot Frödinge/Brantestad.

Alva Phalén, som fyllde 14 år i februari, hyllas av sin mamma.

– Hon spelar även i F15 och i det laget är hon innermittfältare. När hon har spelat i A-laget har det varit som yttermittfältare eller anfallare. Jag är så imponerad av henne.

Alva Phalén säger så här om att vara uttagen till söndagens premiärtrupp:

– Det känns nervöst, men roligt. Det är tuffare spel i A-laget och det gillar jag.

Hur är du som spelare?

– Svår fråga… Jag kämpar väldigt hårt och vill alltid göra mitt bästa.

”Släktkalas varje gång”

Och så den självklara frågan: hur är det att spela tillsammans med mamma?

– Det är väldigt kul. Ett av mina första mål var att kunna spela med henne, säger Alva Phalén.

Det kan förstås bli lite hett mellan mor och dotter ibland.

– De andra kanske inte vågar säga till om saker, men hon bryr sig inte så mycket om jag blir arg på henne, skrattar Alva.

Lägg därtill att Carolines mamma Marona och pappa Gonny sedan många år är engagerade som ledare för HFK:s damlag.

– Båda kör på i år också. Det är släktkalas varje gång när det är fotboll, haha.

Ska bidra med rutin och mål

Caroline Phalén hoppas främst kunna bidra med en hel del rutin.

– Vi hade lite samling igår (läs torsdag) och de yngre tjejerna sa att ”när ”Carro” är med kommer hon in och snackar och skriker och berättar var vi ska vara. Det får nog bli rutin jag ska bidra med.

Och en del mål?

– Ja, det tänker jag ju och det kräver jag av mig själv. Jag vill inte alls jobba hem så mycket utan vill vara högt upp i planen, skrattar ”Carro”.

Hon hoppas att HFK kan få en rolig säsong i toppen av division fyra.

– Jag tycker absolut att vi ska kunna vara med högt upp. Vi har många bra tjejer i truppen. Det är ett bra gäng med den rätta viljan.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: