Annons:

Sök

Annons:

Saftiga böter för Hultsfredsbo som körde bil drogpåverkad

Foto: Jakob Karlsson

Saftiga böter för Hultsfredsbo som körde bil drogpåverkad

En man i 30-årsåldern från Hultsfred döms för drograttfylleri och ringa narkotikabrott innehav och ska betala saftiga 18 600 kronor i böter. 

Annons:

Det var den 22 februari tidigare i år som polisen stoppade en bilist på Västra Långgatan i Hultsfred. Föraren, en man i 30-årsåldern från Hultsfred, framförde personbilen efter att ha brukat cannabispreparat innehållande THC, som är narkotika. Han hade även 0,27 gram cannabispreparat i form av en beredd industrihampa på sig. 

Den nu dömde mannen förnekar båda brotten, motsätter sig åklagarens yrkande om förverkande och att ersätta kostnaden för provtagning och analys. 

Enligt Kalmar tingsrätt måste mannen, efter att medvetet ha brukat en cigarett innehållande hampa, ha insett att det funnits en risk för att det kunde finans THC i hans blod när han satte sig bakom ratten. Mannen har själv tillstått att han känt till att hampan innehåller en liten mängd THC och förhållit sig likgiltig inför den omständigheten. 

Han döms för rattfylleri och ringa narkotikabrott och ska betala 18 600 kronor i dagsböter. Han ska även betala en avgift på 1 000 kronor till brottsofferfonden och ersätta staten med 1 300 kronor för provtagning och analys då han döms för de brottsmisstankar som har legat till grund för provtagningen och analysen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: