Annons:

Sök

Annons:

Vd:n efter beskedet från JK:

ALV:s vd Joacim Johansson är inte förvånad över hur beskedet från JK. Foto: Simon Henriksson

Vd:n efter beskedet från JK: "Verkligen förväntat"

Justitiekanslern underkänner Astrid Lindgrens Världs skadeståndskrav på över 50 miljoner kronor. Inget som överraskar, vd:n Joacim Johansson.
– Det var ett helt väntat svar från dem, säger han.

Annons:

Inga klara orsakssamband mellan Polismyndighetens beslut, som ledde till att Astrid Lindgrens Värld fick slå igen coronasommaren 2020, och den skada det åsamkade ALV. 

Det menar Justitiekanslern i sitt svar till tingsrätten i tvistemålet mot ALV. Det var tidigare i år som temaparken stämde staten på 52 miljoner kronor. 

JK går i en 14 sidor lång skrivelse igenom varför polisens beslut inte kan anses rymma på de fel eller försummelser som krävs. 

– Det var ett helt väntat svar från dem. Nu fortsätter processen och det är inga konstigheter, säger ALV:s vd Joacim Johansson.

Vad gör att du inte är förvånad?

– Vi har redan fått svar från dem gällande skadeståndsanspråkt. Deras svar var att de inte kunde avgöra om det var skadeståndspliktigt eller ej och därför ska det prövas i domstol. Det var också därför vi lämnade in vår stämning till Stockholms tingsrätt. 

"Vår syn är att vi har rätt"

Svaret från JK förändrar inte alls Joacim Johanssons tro på att ALV kan få rätt i slutändan.

– Nej, inte alls. Det var verkligen förväntat. Annars skulle de redan i första skedet svarat att det var skadeståndspliktigt och låtit oss tala om skadeståndsnivån. När vi lämnade in skadeståndsanspråket till JK fick vi svaret att man inte kunde avgöra detta och att det ska prövas i domstol. Nu har motparten fått svara vad de tycker, det är det JK gjort å polisens vägnar i det här fallet. 

Justitiekanslern har också ställt sig positiv till förslaget om att överlämna frågan om polisens beslut varit ansvarsgrundande till högre instanser. 

– Tingsrätten har ännu inte tagit ställning. JK hade begärt anstånd till siste mars och nu har deras svaromål kommit. Vi ska ha samtal med våra ombud efter påsk och efter det vi mer om hur processen går vidare. 

Har du fortsatt gott hopp om att ni ska få rätt?

– Vår inställning eller uppfattning har inte ändrats. Vår syn är att vi har rätt, men våra ombud har redan tidigare flaggat för att det här kan ta tid. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: