Annons:

Sök

Annons:

  • Skolan genomför omfattande investering:

    I april påbörjade Prolympiaskolan en omfattande renovering där taken på alla byggnader byts ut, samtidigt som de förses med solcellspaneler. Foto: Privat

  • Skolan genomför omfattande investering:

    Det är enorma takytor som ska bytas, då skolan uppges ha en av de största takytorna i trakten. Foto: Privat

Skolan genomför omfattande investering: "Skickar en viktig signal till eleverna"

Prolympiaskolan har påbörjat en stor renovering som omfattar en satsning på solcellspaneler.
– Syftet är att ta ansvar i miljöfrågor, vilket skickar en viktig signal till både elever och andra på orten, säger Rune Tedfors, en av hyresvärdarna, i ett pressmeddelande.

Annons:

I april påbörjade Prolympiaskolan en omfattande renovering där taken på alla byggnader byts ut. Samtidigt förses de med solcellspaneler.

Det är enorma takytor som ska bytas, då skolan uppges ha en av de största takytorna i trakten.

– Om man lägger all den nya takläkten på marken så skulle den räcka hela vägen runt Göteborgsvarvet – det vill säga ett halvt maraton, säger Christoffer Ekenmo, arbetsledande snickare på Byggbolaget och en av personerna som arbetar med renoveringen i Virserum, för att ge en bättre bild av omfattningen.

"Viktigt tänka på miljön" 

Den pågående renoveringen och solcellspanelerna är således en stor investering, uppger skolan utan att nämna några belopp.

Hyresvärdarna Rune Tedfors och Ted Holding berättar att det finns två aspekter i investeringen.

– Vi är väldigt måna om att skolan ska vara fräsch och hålla i många år till, men vi vill också skicka med både eleverna och andra i Virserum hur viktigt det är att tänka på miljö, energi och hållbarhet. Genom solcellspanelerna blir vår elförsörjning betydligt skonsammare.

Motsvarar 65 300 mils bilkörning

På taket installeras 804 paneler, vilket kommer generera cirka 280 000 kWh el på ett år.

– Det innebär att hela 98 ton CO2-utsläpp kan undvikas, vilket motsvarar 65 300 mils bilkörning med en bensindriven bil, säger Ola Axeland, försäljningsansvarig på OTM Energi, som installerar solcellsanläggningen på skolan.

– Som medarbetare på OTM Energi är jag stolt över att få vara med och leverera helhetslösningen – och jag tycker det är fint att eleverna på skolan får vara en del av hållbarhetsarbetet som pågår. Det bådar gott inför framtiden, säger han i pressmeddelandet.

Renoveringen förväntas pågå till september.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: