Annons:

Sök

Annons:

Madelene från Vimmerby ska tävla i bikini fitness:

Madelene Murto från Vimmerby gör tävlingsdebut i helgen inom bikini fitness. Foto: Privat

Madelene från Vimmerby ska tävla i bikini fitness: "Alltid roligare med ett mål"

24-åriga Madelene Murto från Vimmerby var nära att ge upp gymmandet helt. Till helgen begår hon istället debut i tävlingsformen bikini fitness.
– Jag har alltid haft mål, så jag blev sugen på att ha det här också, berättar hon.

Annons:

En tjejkompis till Madelene Murto i Jönköping höll på med bikini fitness.

– Själv gymmade jag som vanligt, men fick inga resultat. Då höll jag på att ge upp. Istället testade jag att skaffa en coach och det var så det började. Ganska snabbt blev jag sugen på att ha ett mål igen. Jag har alltid hållit på med hästar och när man har ett mål är det mycket roligare att göra något, säger hon om bakgrunden till det hela.

Coachen skaffade hon så sent som i augusti förra året. 

– Jag har ju precis flyttat hem efter att ha bott i Jönköping i några år, men det har verkligen gett fantastiska resultat. Det hela började med att vi "bulkade", att jag åt upp mig helt enkelt för att skaffa mer muskelmassa, och efter det bestämde jag mig för vilken tävling jag ville debutera i, så sedan har jag siktat in mig på det. I februari började vi att "deffa" och sedan har jag gjort uppdateringar vecka för vecka och sänkt mig sakta och säkert i kaloriintag. Jag har haft ett och samma träningsschema hela vägen och nu sista veckan har det varit lite lättare träning, säger Madelene Murto. 

Hur kom det sig att det blev just bikini fitness?

– Min tjejkompis tävlade ju i det förra våren och jag tyckte hennes fysik var intressant, så då ville jag se hur långt jag kunde komma också. Det krävs huvud för att klara av det och det gäller att vara motiverad, både vad gäller träning och kost. För mig har kosten varit det svåraste. 

"Åt bara en gång om dagen"

Innan hade hon en katastrofal kosthållning, säger hon.

– Jag åt godis, snabbmat och bara en gång om dagen. Så jag har fått välja bort mycket nu. Det har blivit mycket pasta, nötfärs, kyckling, ris och potatis. Jag har haft en rätt varierad kost, men ganska tråkig. Det är ju kalorier i allt, så man blir helt knäpp av att räkna det. 

Anpassningen till den nya livsstilen blir inte heller lättare.

– Nej, det kan jag inte säga. Men man accepterar det lite mer. Jag har det supertufft nu ett tag. Jag har haft en mental spärr när det gällt att gå ned i vikt, eftersom jag haft svårt att gå upp i vikt tidigare, men det är en utmaning och det är därför jag gör det här. Det är ju ingen hobby direkt, utan det är verkligen en livsstil och jag lägger ned hela livet på det här och tränar fyra till fem gånger i veckan.

"Supertaggad inför debuten"

Till helgen är det alltså dags för tävlingsdebut. Då väntar Alströmerpokalen i Alingsås. 

– Jag är supertaggad inför debuten. För några veckor sedan var jag lite nervös, men nu känner jag mig rätt självsäker i allt. 

Vad har du för målsättning?

– Mitt mål är att ta mig upp på scen. Jag har lite scenskräck, men det ska bli riktigt kul och att vinna vore självklart jätteroligt. Men målsättningen är att bli bland de sex som går till final. Vi är 16 i min grupp och så väljer domarna ut sex som går vidare. 

Vad är målet på sikt?

– Jag ska testa nu och om se jag gillar det. I sådana fall kanske jag fortsätter, men jag kommer nog byta gren och skillnaden är att det är lite mer strikta regler i den andra grenen. I det här kan domarna vara väldigt personliga i sina bedömningar, men det är en stor skillnad i den andra grenen. Annars handlar det om att bli bättre och bättre. Jag utbildar mig till både kostrådgivare och personlig tränare nu, så förhoppningsvis kommer jag ha egna klienter längre fram. Sedan jag vill tävla mer såklart också. Det är roligt och en stor utmaning. Jag är verkligen glad att det är så många som lyfter och stöttar mig, inte minst Träningshuset och Skinpunks som verkligen supportar mig i det här. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: