Annons:

Sök

Annons:

Klubben firar 50 år – här har många minnen skapats

Maria Falk Madali och Agneta Karlsson ser fram emot att uppmärksamma ridklubbens 50-årsjubileum. Foto: Arkivbild

Klubben firar 50 år – här har många minnen skapats

Det är 50 år sedan Hultsfredsbygdens Ridklubb startade. Värt att fira tycker klubben, som ordnar en familjedag för att uppmärksamma alla år som skapat minnen hos många.

Annons:

Ridlärare Maria Falk Madali exempelvis, hon började rida som liten i Hultsfred.

– Jag var bara åtta år, så jag har varit med nästan hela tiden och minns ridtältet väl, säger hon.

Säkert kommer medlemmarna dela ett och annat minne från de 50 år som gått sedan HBR startade. Det finns tidningsartiklar och bilder från 1974 till nu som lär friska upp minnet om det sviktar.

Ska finnas något för alla

Lördagen den 4 maj är bokad för Öppet hus. Programmet är fullt av aktiviteter, med tanken att det ska finnas något för alla. Liten som stor.

– Framför allt vill vi visa mycket av många olika grenar inom sporten, som dressyr, hoppning, western, vi får besök av Smålands husarer, det blir rasparad och Sofie Fältsjö rider islandshästen Herjann från Stenholmen, en förstaklasshingst, säger Maria Falk Madali.

Ur programmet kan också nämnas Nikkis hästterapi, Johanna Wright sjunger country och alla får prova på linedance, det blir ponnyridning, käpphästbana för alla, möjlighet att åka häst och vagn och ridskolans alla hästar visas upp.

– Det är fantastiskt att klubben varit aktiv så många år. Nu hoppas vi på fint väder och att många kommer och upptäcker sporten, säger Maria Falk Madali.

– Först pandemin och sedan konjunkturläget har gjort det ekonomiskt svårt för klubben, nu hoppas vi ryttarna kommer tillbaka mer och mer.

Vuxna återvänder

För tillfället hålls ett 20-tal lektioner i veckan för både barn och vuxna.

– Vi har många vuxna återvändare och det är stort tryck på vuxna som vill nybörjarida, även på handkappsidan har vi fått mer förfrågningar.

– Dessutom har vi en fungerande ungdomssektion som blev aktiv ganska nyligen, det fanns inte så många i den åldern tidigare. Medlemmarna är väldigt engagerade och har gjort många roliga saker den här våren.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: