Annons:

Sök

Annons:

Eldsjälar kan stötta fler tjejer – viktig förening uppmuntrad med gåva

Tjejjouren Madicken, representerad av Nadia Nilsson, Malin Starenflykt och Lovisa Larsson Lamprecht, uppmuntrades med 10 000 kronor som överlämnades av Tommy Rälg från Sparbanksstiftelsen Kronan och Jennifer från Swedbank. Foto: Lotta Madestam

Eldsjälar kan stötta fler tjejer – viktig förening uppmuntrad med gåva

Tjejjouren Madicken Vimmerby-Hultsfred har vuxit med tio nya eldsjälar efter en lyckad utbildning. Så nu finns det mer resurser till jourchatten och kraft att utöka verksamheten i Hultsfred.
– En förening väl värd att satsa på, säger Tommy Rälg.

Annons:

Så på torsdagen överlämnade han en symbolisk check på 10 000 kronor till Tjejjouren Madicken från Sparbanksstiftelsen Kronan, i samarbete med Swedbank.

– Vad mycket bra vi kan göra för de här pengarna, utbrast ordförande Malin Starenflykt när hon tog emot checken tillsammans med medlemmarna Lovisa Larsson Lamprecht och Nadia Nilsson.

”Vill vara en storasyster”

Nadia Nilsson från Målilla är en av tio nya eldsjälar som Tjejjouren Madicken Vimmerby-Hultsfred glädjande rekryterat efter en genomförd utbildning tidigare i vår.

– Jag har funderat innan på att engagera mig, utbildningen fick mig att bestämma mig. Nu hoppas jag vara ett stöd för unga tjejer som kanske känner att de inte har någon att vända sig till. Vi vill vara en ”storasyster” som stöttar och inte ifrågasätter utan man finns där för dem.

Jourchatt varje vecka

Eldsjälarna fyller en viktig roll genom att de turas om att hålla jourchatten öppen måndagar klockan 20-22 för tjejer mellan 12 och 25 år. Nu blir det mindre belastning på var och en.

– Det är en anonym chatt som tjejer från hela Sverige kan höra av sig till. Ofta är vi den första kontakten tjejerna har med en vuxen. Vi finns inte där för att lösa deras problem utan ska lotsa dem vidare och stärka dem att ta det vidare, berättar Malin Starenflykt.

Hur stort skulle ni säga att behovet är?

– Stort. I snitt har vi fem-sex stödsökare per kväll, och då är det som sagt inte bara vi som har öppet, utan vi går under Roks tjejjourer. 

Vill växa med verksamhet i Hultsfred

Tjejjouren Madicken startade 2015. Man har lokal i Fabriken i Vimmerby och hittills har man bara haft medlemmar knutna till centralorten Vimmerby.

– Vi är förstås väldigt beroende av hur många som vill engagera sig ideellt. Därför har vi bara haft utåtriktat arbete i Vimmerby kommun, vi har inte haft möjlighet till mer – fram till nu, säger Lovisa Larsson Lamprecht och fortsätter:

– Chatten är den ordinarie verksamhet vi alltid vill hålla igång. Med flera nya medlemmar, som även representerar Hultsfreds kommun, är planen att utöka verksamheten här. Bland annat hoppas vi få besöka skolor och berätta om vår verksamhet så fler tjejer hittar till oss.

”Jätteviktig förening”

Så pengarna kommer väl till pass till det arbetet, underströk man.

Det här var sista utbetalningen Sparbanksstiftelsen Kronan gör innan sommaruppehållet. Totalt hittills i år har stiftelsen betalat ut 40 000 kronor till tre föreningar.

– Vi tycker det här är en jätteviktig förening som ska utvecklas och som vi vill uppmuntra, sa Tommy Rälg.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: