Annons:

Sök

Annons:

  • Utbildningsaktör tar över större lokal som tryggar fortsatt expansion

    Additivt Teknikcenter flyttar delar av sin verksamhet till grannlokalen i C-huset och det sker därmed en fördubbling av lokalytan, från 537 till 1 223 kvadratmeter. Foto: Privat

  • Utbildningsaktör tar över större lokal som tryggar fortsatt expansion

    Additivt Teknikcenters platschef Joakim Svensson är glad för den utökade lokalarean som tryggar utbildarens fortsatta expansion. Foto: Ossian Mathiasson

Utbildningsaktör tar över större lokal som tryggar fortsatt expansion

Additivt Teknikcenter i Hultsfred har varit trångbodda i flera år. Tack vare att utbildningsaktören tar över den intilliggande lokalen i C-huset fördubblas lokalytan och fortsatta expansionen tryggas. 

Annons:

Från en YH-utbildning i 3D-teknik har Additivt Teknikcenter vuxit sig allt större de senaste åren. I dag bedrivs totalt fem utbildningar: tre vuxenutbildningar, en YH-utbildning och en gymnasieutbildning.

ATC har en längre tid lånat lokaler av Hultsfreds gymnasium och Hultsfred Lärcenter då man inte har haft tillräckligt med lärosalar. 

Fördubbling av lokalytan

Nu berättar Joakim Svensson, platschef på Additivt Teknikcenter, att de kommer flytta delar av verksamheten till grannlokalen i C-huset. 

– Vi är trångbodda med endast två lektionssalar till fem utbildningar och har lånat andra lektionssalar i och med att vi inte har haft tillräckligt med utrymme, säger Joakim Svensson. 

ATC förfogar i dag över en lokal på 537 kvadratmeter och med den nya lokalen blir det mer än dubbelt så stort, totalt 1 223 kvadratmeter.

Lokalerna kommer förses med en stor lektionssal som rymmer upp till 30 personer, kontor, konferensrum, matsal och mer undervisningsyta där de kan ställa in en gjutmaskin, en robot, fler 3D-printrar och en mätmaskin.

– Vi tittar just nu på layouten och hur maskiner och möbler ska kunna ställas upp på bästa sätt.

Förfrågningar på nya utbildningar

De nya lokalerna kommer iordningsställas och förhoppningsvis vara klara för användning till hösten. 

– För oss blir flytten jätteviktig. Vi har fått tacka nej till förfrågningar om vissa utbildningar, men nu kan vi expandera och växa och se om vi har möjlighet att hjälpa företagen med efterfrågade utbildningar. Det är jättepositivt för oss och även för kommunen och företagarna i och med att de får utbildade studenter och blir kompetensförsörjda. 

ATC har förfrågningar på nya utbildningar.

– Närmast tittar vi på en automationsutbildning, men vi har inte vågat sätta något startdatum i och med att vi måste få in robotarna som vi har på ett lager, iordningställa lokalerna och få en ny teorisal. Vi tittar även på en mätteknisk utbildning och en ny utbildning inom 3D-teknik. 

– Som det är nu körs gjuteriutbildningen en gång om året. Vi har fått önskemål från gjuterierna om att de vill ha start två gånger om året eftersom de behöver kontinuerlig försörjning av personal.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: