Annons:

Sök

Annons:

Astrid Lindgren tar plats på julafton – så blir upplägget

Det blir en hel timme med Astrid Lindgren på julafton i SVT. Foto: Pressbild

Astrid Lindgren tar plats på julafton – så blir upplägget

En helt egen timme med Astrid Lindgren – varje julafton. Från och med i år tar Vimmerbys stolthet plats i SVT:s tablå under julafton. 

Annons:

Både "Kalle Anka" och "Kan du vissla Johanna?" är givna inslag på SVT julafton efter julafton. Från och med i år kommer även Astrid Lindgren ta stor plats. 

Den här julaftonen blir den första av många där SVT släpper en hel Astrid Lindgren-timme på julafton. Det heter, kort och gott, "Jul med Astrid Lindgren". 

Detaljerna har inte varit så många, men nu avslöjar SVT att en filmatisering av novellen "Lustig-Gök" från 1949 står i centrum för det nyproducerade innehållet och huvudpersonen, en magisk trägök, kommer också fungera som guide genom resten av timmen. 

– Jag har alltid drömt om att få vara med i en Astrid Lindgren-film. Inspelningen var väldigt rolig och jag hoppas att alla barn och vuxna kommer tycka att jag är en mycket trovärdig gök, säger skådespelaren Olof Wretling i ett pressmeddelande.

"Känns fint"

Flera nyproducerade Astrid Lindgren-animationer i form av "Nils Karlsson-pyssling", "Emil i snöbollskriget", "Kajsa Kavat" och "Räven och tomten". 

En rad klassiker bjuds det också på i form av klipp från "Pippis jul" och "Vi på Saltkråkan – visst finns det tomtar" när julstämningen ska bli komplett.

– Det känns fint att vi kan erbjuda publiken en ny stämningsfull julberättelse att samlas kring under julen, säger Safa Safiyari, beställare på SVT, i pressmeddelandet.

Från julen 2023 kommer "Jul med Astrid Lindgren" vara ett stående inslag i SVT:s julaftonsutbud. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: