Annons:

Sök

Annons:

Hemlighetsfullt kring försäljningen –

Det är förteget kring intresset för köp av Mimerhuset i Hultsfred (bilden) och Strandhuset i Virserum. Foto: Lotta Madestam

Hemlighetsfullt kring försäljningen – "Får ta den tid det tar"

Första anbudstiden på Seniorboendena Mimerhuset i Hultsfred och Strandhuset i Virserum har gått ut. Ann Eriksson, vd på Sbo, Statens Bostadsomvandling AB, är förtegen om intresset.

Annons:

– Jag lämnar inga mellanstationer, utan processen kommer pågå ett antal veckor till och jag vill inte gå in på några detaljer medan det här pågår, säger hon.

Fastigheterna om sammanlagt 27 lägenheter, fördelat på 13 i Mimerhuset och 14 i Strandhuset, lades ut till försäljning på Hemnet för två veckor sedan.

– Vi har lagt ut dem så får vi se hur intresset och annat ser ut, sedan gör styrelsen en prövning av de intressenter som kommer in, den har fri prövningsrätt, så får vi se hur och om vi går vidare. Det beror på förutsättningarna, hur det ser ut, säger Ann Eriksson.

Så du vill inte säga ens om det finns ett intresse eller inte?

– Nej, jag vill inte gå vidare och jag hoppas du kan respektera det, för det här är ändå en pågående process och till dess att vi har bestämt oss är det inte säkert att det blir en försäljning ens. Det beror på hur marknaden tar emot den här möjligheten.

Finns det någon tidplan för när det ska fattas beslut?

– Nej, jag har en ganska generös tidsplan, för det är ingen panik utan vi vill verkligen göra en öppen, utifrån att vi lämnar information om det finns intresse, och bra försäljning. Det får ta den tid det tar.

Under två veckor har indikativa bud kunnat lämnas till ansvarig mäklare Magnus Boberg på Fastighetsbyrån Vimmerby-Hultsfred.

– Sbo ska nu pröva och utvärdera de inkomna buden innan processen går vidare till nästa fas, säger Magnus Boberg.

Kommen sagt sig vara intresserad

Kommunalrådet Lars Rosander (C) sa redan i inledningsskedet till Dagens Hultsfred att kommunen har ett intresse av att köpa tillbaka fastigheterna.

I dagsläget vill dock inte Helena Grybäck Svensson, vd på Hultsfreds Bostäder, uttala sig.

"Tyvärr kan jag inte uttala mig om kommunens eventuella intresse och budgivning", svarar hon på mail.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: