Annons:

Sök

Annons:

Ordföranden om köpet:

Åke Nilsson ser positivt på att Hultsfreds Bostäder är ny ägare av Mimerhuset och Strandhuset. Foto: Ossian Mathiasson/Lotta Madestam/Johan Gustafsson, Husfoto

Ordföranden om köpet: "Bra affär" – så högt blev priset

AB Hultsfreds Bostäder ser mycket positivt på att bli ägare av Mimerhuset i Hultsfred och Strandhuset i Virserum. Köpesumman blev 20 miljoner kronor. 

Annons:

Strax innan julhelgen undertecknades kontraktet som gör bostadsbolaget till ägare av de båda fastigheterna som Sbo, Statens Bostadsomvandling AB, ägt sedan 2015. Här kan du läsa mer om det.

Styrelseordförande Åke Nilsson (KD) kommenterar fastighetsaffären så här:

– Det är positivt, det är ju vi som haft hand om fastighetsskötseln, och jag gissar att även hyresgästerna tycker det. Det blir ingen förändring för deras del, lite oro kan ju annars infinna sig när man inte vet vem som blir ägare.

”Bra affär”

Sbo sålde fastigheterna genom mäklare och fick in sammanlagt åtta anbud, där Hultsfreds Bostäders var högst. Enligt Åke Nilsson låg anbudet på 20 miljoner kronor.

– Det är 27 lägenheter som är skapligt anpassade, det är inte nybyggnation men de är fullt moderna. Det som gjorde det lite unikt var att oavsett vem som hade köpt husen, så skulle vi fortsätta ha fastighetsskötseln, säger Åke Nilsson.

Hur vill du kommentera anbudets storlek?

– Vi tycker att det var en bra affär. Det var nog en bra tidpunkt och läge, nu är de flesta lite försiktiga. Det kommer ju lite underhåll och reparationer på sikt och hissen var en dålig lösning man fastnade för, så den har vi fått lägga en hel del pengar på tidigare, men vi ser det som en bra affär och framför allt att vi får fullt ansvar själva. Det tror jag som sagt också våra hyresgäster gillar.

Hur ser intresset ut för lägenheterna?

– Det är viss omsättning förstås eftersom det är äldre människor som bor där, men de går bra. Det har varit något lite bekymmer, någon vända, där det tagit lite tid att hitta ny hyresgäst i Virserum. Det är lite annorlunda där, med en korridor och lägenheter in från den. På så sätt är man mer nära varandra. En del trivs säkert med det, andra kanske det inte tilltalar på samma sätt. Men i stort sett kan man säga att de är uthyrda, säger Åke Nilsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: