Annons:

Sök

Annons:

Fastighetsaffären klar: Här är köparen av båda husen

Mimerhuset och Strandhuset har sålts till AB Hultsfreds Bostäder. Foto: Lotta Madestam/Johan Gustafsson, Husfoto

Fastighetsaffären klar: Här är köparen av båda husen

AB Hultsfreds Bostäder har köpt Mimerhuset i Hultsfred och Strandhuset i Virserum. Det bekräftar Sbo:s vd Ann Eriksson för Dagens Hultsfred.

Annons:

Det var strax innan julhelgen bostadsbolaget blev ny ägare till hyresfastigheterna som Sbo, Statens Bostadsomvandling AB, köpte 2015 och byggde om från skolhus till moderna bostäder för äldre i syfte att stötta Hultsfreds kommun med en bättre bostadsförsörjning.

– Avtalet är undertecknat och den nya köparen har tillträtt fastigheterna, säger Ann Eriksson.

Högst av åtta anbud

Seniorboendena Mimerhuset och Strandhuset lades ut till försäljning via mäklare i september. Det blev snabbt ett intresse från olika aktörer, däribland Hultsfreds Bostäder. Sammanlagt kom det in åtta anbud, enligt Ann Eriksson.

– Vi ville ha en öppen process där man kunde lägga anbud på fastigheterna. Efter den förhållandevis långa processen avslutades anbudsförfarandet och då visade det sig att Hultsfreds Bostäder var högsta anbudsgivare och fick köpa fastigheterna.

Hur ser ni på Hultsfreds Bostäder som ny ägare?

– Det är ett bolag med både finansiell förmåga att betala köpeskillingen kontant och vi bedömer att de har en god förmåga att förvalta fastigheterna framåt. Vi har haft blockhyresavtal med bostadsbolaget och det är de som ansvarat för uthyrningen till alla de seniorer som bor i lägenheterna, så vi tycker att det är en bra köpare.

Är det offentligt hur högt anbudet var?

– Jag går inte ut med några sådana siffror, det får man säkert reda på i statistiken så småningom, men än så länge tänker jag inte säga det, säger hon och tillägger:

– När man gör en sådan här process på marknaden, där man lägger ut fastigheter på rätta bostadsmarknaden, är högsta pris en av parametrarna att få köpa. Men styrelsen gör också en sammanvägd bedömning om vi anser att vi vill sälja till det priset. Så man kan säga att vi försöker nå ett marknadsmässigt pris för fastigheterna genom att jobba så här.

Utan fastigheter i Hultsfred

Fastigheterna består av sammanlagt 27 lägenheter, 14 i Virserum och 13 i Hultsfred plus en lokal, där kommunen hela tiden varit den enda hyresgästen i form av ett blockhyresavtalet som skulle löpt fram till augusti 2041 med en årshyra på drygt 1,6 miljoner kronor.

I och med försäljningen äger Sbo inte längre några lägenheter i Hultsfreds kommun.

Är det något nytt ni tittar på som skulle kunna bli aktuellt att förvärva?

– Det får vi se framåt, Hultsfreds kommun har samma möjligheter som alla andra kommuner i Sverige, säger Abnn Eriksson.

 

Vi har sökt Hultsfreds Bostäders vd, Helena Grybäck Svensson utan resultat.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: