Annons:

Sök

Annons:

Rekordintresse för årets julmarknad – fler musikaliska inslag än tidigare

Julmarknaden på Näs har fler utställare än någonsin tidigare. Foto: Arkivbild

Rekordintresse för årets julmarknad – fler musikaliska inslag än tidigare

Astrid Lindgrens Näs julmarknad har blivit ett oerhört populärt inslag i decembermörkrets Vimmerby. I år är intresset bland utställarna större än någonsin.
– Vi kommer ha fler musikinslag än tidigare, säger Sofia Johnsson, verksamhetschef på Näs.

Annons:

Julen närmar sig med full fart och om inte annat är väl de annalkande julmarknaderna ett tydligt bevis för det. Snart är det dags för Astrid Lindgrens Näs julmarknad och i år blir det rekordmånga utställare. 

Totalt är det 53 utställare med inriktning på mat- och konsthantverk, tillverkning, slöjdande med mera. Mestadels rör det sig om lokala utställare. Mat och hantverk står verkligen i fokus bland utställarna.

– Det är fler utställare än någonsin tidigare. Mest är det lokalt, men det är även en del externt för att få blandningen och spetsen, berättar Sofia Johnsson, verksamhetschef på Näs. 

Vad tror du gör att intresset är så stort?

– Jag tror att det har lagt sig lite efter coronapandemin och att folk vågar komma ut igen. Det finns ett intresse från gäster och publik att gå på julmarknader och det är på väg tillbaka. Det gör också att utställarna vill komma ut.

Fler musikaliska inslag

För att ytterligare spä på julstämningen vid Astrid Lindgrens barndomshem blir det ännu fler musikaliska inslag än tidigare den här julen.

– Musikallinjen på Vimmerby Folkhögskola kommer att framföra flera musikstycken. Vi har även Klang Studio med Alice Hartvig som kommer ha en kör på plats och sjunga luciasånger för oss. Alice Hartvig och Katrin Kernell kommer också ha en liten spelning. Sedan kommer förstås julorkestern, som den brukar, gå omkring här men det blir fler musikinslag än tidigare. 

Hur kommer det sig?

– Vi upplever att det blir mycket mer levande med mer musik på området. Det är trevligt att det hörs att någonting pågår och det tror vi gästerna tycker också. 

Vill slå rekordet

Årets julmarknad infaller 1-3 december. Marknaden har tidigarelagts för att inte krocka med julmarknaden i Eksjö. 

– Många av våra utställare deltar även på den marknaden, så därav har vi valt att förlägga julmarknaden tidigare i år. 

Förväntningarna är förstås stora från Näs sida.

– Vi vill slå vårt rekord från förra året förstås. Då hade vi 3 052 besökare och det vill vi gärna komma över. Vi har väldigt stora förväntningar på att det ska bli en härlig julmarknad i år också.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: