Annons:

Sök

Annons:

Pådraget blev enormt – okända innehållet var urin

Provröret, som först bedömdes kunde vara farligt, innehöll urin. "Ett missförstånd", säger förundersökningsledare Ulf Gollungberg. Foto: MostPhotos

Pådraget blev enormt – okända innehållet var urin

Pådraget blev enormt efter en händelse i Västervik i slutet av oktober. Det var ett kuvert med okänt innehåll som orsakade det stora pådraget. Nu visar det sig att innehållet var urin.

Annons:

Det var den 26 oktober som flera polispatruller kallades till socialkontoret i Västervik efter att ett kuvert med okänt innehåll kom till enheten för försörjningsstöd. 

– Det är ett kuvert som kommit in till kommunen och vi gör en kontroll, en okulär bedömning av vad det kan vara. Vi har inte kommit till fram till att det handlar om ett farligt föremål ännu, utan vi undersöker det. Det är personal som får in detta och när de öppnar kan de inte få reda på vad det är och tar det säkra före det osäkra och kontaktar oss, sa Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen.

Nationella bombskyddet kallades aldrig in, utan konsulterades endast över telefon. Vid lunchtid konstaterade polisen att patrullen kunde hantera kuvertet och innehållet på ett säkert sätt. 

Rubriceringen då var olaga hot. 

Nu har bilden klarnat kring vad det var som hände. Det hela var ett missförstånd.

– Man hade skickat ut svarsenkäter och fått in ett flertal. Sedan var det något brev man tyckte var konstigt. Det innehöll mer än bara en svarsenkät och därför kallades polisen in. Man tog det här på allvar och bedömde att det kunde vara något farligt, säger Ulf Gollungberg vid polisen.

Urinrör låg bakom

Besked har nu kommit från NFC, Nationellt forensiskt centrum, och det visar sig då att det var ett provrör som innehöll just urin.

– Det behandlades först som ett farligt föremål, men till den här svarsenkäten som var ifylld låg det med ett provrör. Man hade misstolkat det här och det blev ett missförstånd helt enkelt.

Innehöll röret urin?

– Ja, det ska ha varit urin i det.

I efterhand är det förstås lätt att le åt händelsen.

– Men bedömningen då var att det kunde vara farligt och man måste ta det på allvar, säger Gollungberg.

Han kommer nu att lägga ned förundersökningen. 

– Det fanns inget hotfullt i detta, utan det var som sagt bara ett missförstånd.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: